ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Δωρεάν εξέταση μνήμης στις 20/3 στο ιστορικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. – Galaksias Portal News

Ημέρα Δωρεάν Εξέτασης Μνήμης διοργανώνουν στις 20 Μαρτίου, το CITY College, University of York Europe Campus, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) και η Χ.Α.Ν.Θ.

Οι ενδιαφερόμενοι (άνω των 55 ετών) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από τις 9πμ έως τις 2μμ, δωρεάν προληπτικό έλεγχο μνήμης με τη χρήση κατάλληλων ειδικών τεστ στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., στο ιστορικό κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 10-15 λεπτά.

Μία ομάδα καταρτισμένων επιστημόνων από την Alzheimer Ελλάς και τον Τομέα Νευροψυχολογίας και Νευροεπιστημών του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College θα αναλάβουν την επιστημονική επίβλεψη της δράσης, στην οποία συμμετέχουν και εθελοντές φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται επιτόπου, σχετικά με την αξιολόγηση του τεστ και θα τους δίνονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  δράση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Ημέρα Περιθάλποντα Ατόμων με Άνοια, που έχει οριστεί τα τελευταία χρόνια η 17η Μαρτίου.

Λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των διοργανωτών, με στόχο την πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button