ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εξερευνώντας την Πνευματική Ιδιοκτησία μέσα από Μουσικές Διαδρομές – Galaksias Portal News

Μια νέα σειρά podcast από την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής φέρνει στο φως την αξία και τη σημασία των Δικαιωμάτων, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δημιουργών.

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) παρουσιάζει την τελευταία της πρωτοβουλία, μια πρωτότυπη σειρά podcast με τίτλο «Ο κήπος της ΕΔΕΜ». Υπεύθυνος για τη δημιουργία και την επιμέλεια της σειράς είναι ο Γιώργος Μυζάλης, καταξιωμένος μουσικολόγος και Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΔΕΜ. Αυτή η καινοτόμα ενέργεια στοχεύει στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία της έννοιας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Δικαιωμάτων, προσφέροντας ένα διαφορετικό μέσο ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε δεκαπενθήμερο, «Ο κήπος της ΕΔΕΜ» θα φιλοξενεί δημιουργούς-μέλη της Ένωσης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να ακούσουμε τις προσωπικές τους ιστορίες, τη σημασία που έχει για αυτούς η Πνευματική Ιδιοκτησία και πώς αυτή συνδέεται με την καλλιτεχνική τους πορεία. Η σειρά είναι διττής φύσης: αφενός βιογραφική, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική πορεία του κάθε καλεσμένου, και αφετέρου εκπαιδευτική, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο πρώτος καλεσμένος της σειράς είναι ο πολυαγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τις προσωπικές του εμπειρίες και την αντίληψη για την «ιδιοκτησιακή» προέκταση των δημιουργιών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή σειρά podcast αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΔΕΜ στην προαγωγή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της τεχνογνωσίας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. Με αυτή την πρωτοβουλία, «Ο κήπος της ΕΔΕΜ» υπόσχεται να ανοίξει νέους δρόμους στην επικοινωνία και την κατανόηση της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, καλλιεργώντας μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ των δημιουργών και του κοινού.

Μπορείτε να ακούσετε το πρώτο podcast του «Κήπου της ΕΔΕΜ» (spotify).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button