ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Νέα πίστα στη Μαδρίτη από το 2026 – Δείτε εικόνες και στοιχεία – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στο επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα «X», η Formula 1 ανακοίνωσε τη νέα πίστα που θα κατασκευαστεί στη Μαδρίτη και θα ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι από το 2026 (θα παραμείνει μάλιστα για τουλάχιστον μέχρι το 2035).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα θα χρησιμοποιεί και δημόσιους δρόμους (σιρκουί πόλης δηλαδή όμως η Τζέντα, το Λας Βέγκας, το Μπακού κ.α.) αλλά και ιδιωτικούς, ειδικά κατασκευασμένους για το Grand Prix.

Η νέα πίστα στη Μαδρίτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνολικό της μήκος θα είναι στα 5.474μ. και θα αποτελείται από 20 στροφές. Στροφές αργές, μεσαίες και γρήγορες, σχηματίζοντας μάλιστα και κάμποσα σικέιν. Αν και η πίστα δεν υπάρχει ακόμα, ο μέσος  μέσος εκτιμώμενος χρόνος γύρου, είναι στο 1:32.450.

Οι ευθείες οι οποίες θα μπορούν να επιτρέπουν τη χρήση DRS είναι δύο (σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα), ενώ οι κερκίδες θα μπορούν να φιλοξενήσουν λίγο πάνω από 100.000 άτομα.

Το σημείο που θα φτιαχτεί η πίστα, σχεδόν συνορεύει και με άλλα μεγάλα αθλητικά κτίρια, όπως το προπονητικό κέντρο και γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αθλέτικο. Σε απόσταση μόλις 16χλμ. από το κέντρο της πόλης, η FIA ήδη υποστηρίζει πως το 90% των θεατών θα μπορεί να φτάσει στην πίστα σε λίγα μόλις λεπτά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα ΜΜΜ.

Όπως προαναφέρθηκε, η Μαδρίτη έχει υπογράψει συμφωνία για την ένταξή της στο ημερολόγιο της F1 από το 2026, και απαιτείται πολλή δουλειά μέχρι τότε για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της διάταξης, να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και να ληφθούν υπόψη οι υλικοτεχνικές υποδομές της διοργάνωσης.

Πρέπει να περάσει από την ιδέα στη λεπτομερή κατασκευή και να αποκτήσει άδεια πίστας Grade 1.

Άντε και στα δικά μας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button