ΕνημέρωσηΠολιτική

Οδηγείται σε συνέδριο η Νέα Αριστερά κρίνοντας ως αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτίμησε κατά την πρώτη συνεδρίασή του το πολιτικό κέντρο της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας όμως πως το αποτέλεσμα αυτό «δεν ακυρώνει την ανάγκη και την βούληση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα».

«Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας δεν οδήγησε σε ενίσχυση προοδευτικών δυνάμεων» τονίζουν πηγές του μορφώματος.

Παράλληλα, προαναγγέλλουν ότι το επόμενο διάστημα ο λόγος περνάει στα μέλη και τους φίλους της Νέας Αριστεράς.

Θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδικό Συντονιστικό στις 29-30 Ιουνίου, με αντικείμενο της συνεδρίασης τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, την προετοιμασία του 1ου συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, καθώς και πολιτικών πρωτοβουλιών για όλα τα ανοιχτά ζητήματα όπως το κόστος ζωής, αλλά και οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

«Η οργανωτική και πολιτική ενίσχυση της Νέας Αριστεράς θα αποτελέσει κεντρικό ζητούμενο των παραπάνω διαδικασιών» σημειώνουν.

Συμπληρώνουν επίσης ότι «η Νέα Αριστερά πιστεύει στην ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών μετώπων πάνω στα κεντρικά ζητήματα της εποχής μας όπως η έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων, της κλιματικής κρίσης και του αιτήματος για ειρήνη κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στις νέες κούρσες εξοπλισμών» αναφέροντας ότι «τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας εναλλακτικής πρότασης για την κοινωνία».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button