ΕνημέρωσηΟικονομία

ΟΗΕ: Η αδράνεια της Αυστραλίας απέναντι στην κλιματική αλλαγή παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα

Επιτροπή του ΟΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αυστραλία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας ομάδας κατοίκων νησιών στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας επειδή δεν κατάφερε να τους προστατεύσει επαρκώς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η προσφυγή, την οποία είχαν υποβάλει πριν τρία χρόνια οκτώ κάτοικοι των νησιών Torres Strait και τα παιδιά τους, είναι μία από τις πολλές που έχουν καταθέσει σε όλο τον κόσμο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την απόφαση να αναμένεται να ωθήσει και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Οι κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι η αδράνεια της Αυστραλίας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ισοδυναμεί με παραβίαση των δικαιωμάτων τους στον πολιτισμό, τη ζωή και την οικογένεια που προστατεύονται από το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ (1996).

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger