ΕνημέρωσηΟικονομία

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Οι επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας θωρακίζουν το σύστημα υγείας

Το νέο περιβάλλον της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής αγοράς και οι ευκαιρίες που διαμορφώνουν οι επενδύσεις της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας με στόχο την διασφάλιση της πρόσβασης των Ευρωπαίων ασθενών στις θεραπείες, αναλύθηκε ενδελεχώς, στη διάρκεια συζήτησης με θέμα «EU pharmaceutical Industry: Unlocking investments that safeguard patients’s access», στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών -Medicines for Europe, κ. Adrian Van den Hoven, ο γενικός διευθυντής της ένωσης ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών – EGUALIA κ. Μichele Uda, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Δημήτρης Δέμος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Νίκος Δέδες. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται να οικοδομήσει ισχυρές συμμαχίες με Ευρωπαϊκές χώρες. Τόνισε την επενδυτική δυναμική που σημειώνει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία τρία χρόνια αναφέροντας ταυτόχρονα την ανάγκη ύπαρξης ευέλικτων κανόνων κρατικών ενισχύσεων που θα καταστήσουν τη φαρμακευτική βιομηχανία της Ευρώπης ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο προσεχές διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Ελληνικό Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος – ΣΕΚΕΕ (Important Project of Common European Interest – IPCEI) για τον τομέα της Υγείας. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΣΕΚΕΕ για την Υγεία θα ξεκλειδώσει επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger