Επικαιρότητα

H Γερμανική οικονομία είναι η χειρότερη στην Ευρώπη, λένε τα στοιχεία – Galaksias.com

Οι Ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα όλο και πιο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, καθώς και του υψηλότερου κόστους δανεισμού, καθώς τα επιτόκια παραμένουν δυσάρεστα υψηλά. Όσον αφορά τους καταναλωτές, ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει προκαλέσει αύξηση των τιμών των διαφόρων αγαθών και υπηρεσιών.

Τα υψηλά επιτόκια έχουν επίσης αυξήσει το κόστος των στεγαστικών δανείων, αφήνοντας τους καταναλωτές με άδεια πορτοφόλια. Ο λεγόμενος «Δείκτης στρες Weill», που καταρτίστηκε με βάση την εξέταση 3.750 ευρωπαϊκών εισηγμένων εταιρειών, έδειξε ότι  η γερμανική οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση στην Ευρώπη. Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αποφεύγουν τις νέες επενδύσεις, ενώ η κρίση κόστους ζωής και οι παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας και των συγκρούσεων στην Ουκρανία συνεχίζονται, προειδοποιεί η σχετική έκθεση. Επιπλέον, η ρευστότητα έχει επίσης δεχθεί πλήγμα, η οποία μεταβάλλεται στην κερδοφορία καθώς η συνολική οικονομική ανάπτυξη παραμένει υποτονική.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ο γερμανικός βιομηχανικός τομέας επιβαρύνεται ιδιαίτερα από υψηλά επιτόκια, έλλειμμα ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και δυσκίνητη γραφειοκρατία, που οδηγεί σε έλλειψη ρευστότητας. «Ωστόσο, τα σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού, το σταθερό ποσοστό ανεργίας και το χαμηλό ενεργειακό κόστος παρέχουν κάποια ελπίδα για ανάκαμψη το επόμενο έτος», ανέφερε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button