Υγεία & Διατροφή

«Πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσει ο Hayate» – Galaksias Portal News

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 35χρονος ΥouΤuber «Hayate» που διατηρούσε προφίλ στα social media στο οποίο μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ΑμεΑ, με σκοπό οικονομικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έδινε σε ανήλικα κορίτσια αλκοόλ και τα πήγαινε στο δωμάτιό του»

Tο πρωί της Τετάρτης δύο από τα θύματά του μετέφεραν τη δική τους μαρτυρία για τη δράση του «Hayate» δίνοντας νέες διαστάσεις στο ζήτημα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα είπε θύμα του, ο Youtuber έδινε αλκοόλ σε ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15-17 ετών, και τα πήγαινε με το στο δωμάτιό του.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα» είπε στον ΑΝΤ1 ο Red Dragon. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Hayate «έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο».

«Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν» πρόσθεσε ο Red Dragon.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Με πήγε εκεί ένας μάνατζερ. Μου έλεγε θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά», μοιράστηκε με την εκπομπή ο άλλος άνδρας που δηλώνει θύμα του youtuber.

H σύνδεσή του με την υπόθεση του Κερατσινίου

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του 35χρονου επονομαζόμενου ως «Αρχηγού», είχε έρθει στην επιφάνεια πριν από λίγες εβδομάδες, όταν είχε συλληφθεί από τις Αρχές 42χρονος άνδρας από το Κερατσίνι, ο οποίος μέσω του καναλιού του στο YouΤube, με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, μετέδιδε βασανισμούς και ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ατόμων με νοητική υστέρηση.

Η «Ζούγκλα» με δημοσίευμά της είχε τονίσει πως η περίπτωση του Κερατσινίου δεν ήταν η μοναδική καθώς υπήρχαν και άλλα κανάλια στο YouTube με παρόμοιο περιεχόμενο. Ο 35χρονος που συνελήφθη χθες φαίνεται πως ήταν ο «εμπνευστής» του 42χρονου από το Κερατσίνι και, μετά τη σύλληψή του, διέγραψε το κανάλι και όλα του τα βίντεο στο YouTube όπου υπήρχε υλικό με κακοποιήσεις ΑμεΑ.

Ο 35χρονος έχει χιλιάδες followers που τους αποκαλεί «Army», δηλαδή «στρατό», ενώ στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της. Ο λογαριασμός του στο Tik Tok αριθμεί τους 52 χιλιάδες ακολούθους, ενώ το κανάλι

Ξύλο, βιαιοπραγίες, ασελγείς πράξεις, ναρκωτικά και απειλές. Με αυτά έρχονταν αντιμέτωπα τα άτομα που συμμετείχαν στα εν λόγω «streams» τα οποία προβάλλονταν ελεύθερα στην κορυφαία πλατφόρμα αναπαραγωγής ψηφιακών βίντεο.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο θεατής έχει τη δυνατότητα μαζί με την αποστολή χρηματικού ποσού («donate») προς το κανάλι να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να προβούν σε πράξεις τις οποίες ο ίδιος ήθελε.

Ακόμη, δεκάδες είναι οι λογαριασμοί οι οποίοι με δικά τους βίντεο αναπαράγουν τα «best of», τα καλύτερα στιγμιότυπα δηλαδή, των όσων διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια των livestreams. Mάλιστα, αυτοί οι λογαριασμοί, οι οποίοι ουσιαστικά είναι «δευτερεύοντες» συγκεντρώνουν από δεκάδες έως χιλιάδες προβολές.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο «δευτερεύοντες λογαριασμοί»; Είναι τα κανάλια που ουσιαστικά «μαζεύουν» το περιεχόμενο που μεταδίδεται σε live μετάδοση από τα «πρωτεύοντα», το μοντάρουν και ουσιαστικά κοινοποιούν ένα μικρό μέρος από το αρχικό βίντεο.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στο σπίτι του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button