ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου για Σπίρτζη: Το κατήγγειλε κατά διαβολική σύμπτωση τη μέρα που πάει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε (και κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο) ότι έγινε διπλή προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το παράνομο λογισμικό Predator. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η αποκάλυψη έγινε… όλως τυχαίως την ημέρα που ο πρωθυπουργός «ανεβαίνει» στη ΔΕΘ.

«Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια», αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του και σημειώνει ότι καλώς ο Χρήστος Σπίρτζης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και πρέπει να το κάνει όποιος έχει τέτοιες αποψίες.

Και αφού άφησε σαφέστατες αιχμές για το timing της καταγγελίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνει τη δήλωση του με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και  οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνηση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα.

To άρθρο Οικονόμου για Σπίρτζη: Το κατήγγειλε κατά διαβολική σύμπτωση τη μέρα που πάει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger