Κόσμος

Μία goth εκκλησία στην οποία θα κοινωνούσαν μέχρι και… μεταλλάδες – Galaksias.com

Η εντυπωσιακή γοτθική εκκλησία, «Borgund Stave» στη Νορβηγία αποτελεί ένα μνημείο πολιτισμού για τη χώρα, καθώς συνιστά μόλις μία από τις 28 σωζόμενες εκκλησίες του είδους της, ενώ το μαύρο χρώμα της και ο σκοτεινός εσωτερικός της χώρος είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να πείσουν μέχρι και τους λάτρεις της metal να κοινωνήσουν…

Η εκκλησία Borgund Stave στη Νορβηγία παραμένει «όρθια» ως εκ θαύματος για περισσότερα από 800 χρόνια.

Η άλλοτε καθολική ενοριακή αυτή εκκλησία χτίστηκε την περίοδο του 1.200 και αναστηλώθηκε μετά το 1868, όταν οι θρησκευτικές της λειτουργίες μεταφέρθηκαν σε μια «νέα» εκκλησία Borgund, που χτίστηκε κοντά.

Γιατί είναι μαύρη; Το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα είναι μαύρο, γιατί οι οικοδόμοι είχαν χρησιμοποιήσει πίσσα από κάρβουνο για να προστατεύσουν το ξύλο από τις καιρικές συνθήκες. Όταν η πίσσα μπορεί με τον καιρό να έδειχνε σημάδια φθοράς, τότε η εκκλησία καλυπτόταν με μια ακόμη στρώση από το υλικό αυτό.

https://www.instagram.com/reel/CzeNaG5NJX6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο και χρηματοδοτείται και διευθύνεται από την Εταιρεία για τη Διατήρηση Αρχαίων Νορβηγικών Μνημείων, ενώ έχει ταξινομηθεί ως τρίκλιτη εκκλησία τύπου Sogn.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button