Επικαιρότητα

Τσέλσι και Λίβερπουλ διεκδικούν σήμερα το league Cup Αγγλίας – Galaksias.com

Ο τελικός της διοργάνωσης διεξάγεται στις 17:00 στο Γουέμπλεϊ …

 

Σήμερα το απόγευμα (25/2, 17:00) «πέφτει η αυλαία» του League Cup Αγγλίας για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, καθώς Τσέλσι και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ. «Μπλε» και «κόκκινοι» θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την κατάκτηση ενός τροπαίου, το οποίο έχουν… ανάγκη για τους δικούς τους λόγους. Οι μεν Λονδρέζοι θέλουν να πάρουν έναν τίτλο στη σεζόν, κατά την οποία έχουν μείνει πολύ πίσω στην «κούρσα» του πρωταθλήματος και δεν μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μολονότι διατηρούν πιθανότητες κατάκτησης ενός τροπαίου και μέσω του Κυπέλλου, στο οποίο έχουν προκριθεί στους «16». Η δε ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι πρωτοπόρος στην Premier League, ενώ παραμένει εντός διεκδίκησης του τροπαίου και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, στις οποίες μετέχει (Κύπελλο Αγγλίας και Europa League). Ωστόσο οι «κόκκινοι» θα δώσουν «μάχη» για να κατακτήσουν το League Cup, προκειμένου να το αφιερώσουν στον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ο Γερμανός προπονητής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ.

Η Τσέλσι «μπήκε» στο εφετινό League Cup από τον 2ο γύρο, ως μια από τις ομάδες της Premier League που δεν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, και απέκλεισε κατά σειρά τις AFC Γουίμπλεντον, Μπράιτον, Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ και Μίντλεσμπρο, προκειμένου να φτάσει στην καταληκτική αναμέτρηση. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα μετάσχει για δέκατη φορά σε τελικό League Cup, μετρώντας πέντε νίκες και τέσσερις ήττες στους προηγούμενους εννέα. Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ άρχισε την πορεία της στο εφετινό League Cup από τον 3ο γύρο, ως μια από τις ομάδες της Premier League που είχαν ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και ξεπέρασε τα «εμπόδια» των Λέστερ, Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ και Φούλαμ για να φτάσει στον τελικό. Η εφετινή είναι η 14η παρουσία των «κόκκινων» σε τελικό League Cup, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση. Επίσης, η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει εννέα φορές το τρόπαιο, με αποτέλεσμα να είναι η πολυνίκης στο θεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Τσέλσι και Λίβερπουλ αναμετρούνται για τρίτη φορά σε τελικό League Cup, με τους «μπλε» να κατακτούν το τρόπαιο νικώντας 3-2 το 2005 και τους «κόκκινους» να επικρατούν στα πέναλτι το 2022.

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Γιούργκεν Κλοπ τίθενται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε τελικό, με τη Λίβερπουλ του Γερμανού να επικρατεί της Τότεναμ του Αργεντινού στον τελικό του Champions League του 2019.

Η πορεία των δύο ομάδων προς τον τελικό:

2ος γύρος

———

Τσέλσι-AFC Γουίμπλεντον   2-1

(46΄ Μαντουέκε, 72΄ Φερνάντες – 19΄ Τίλεϊ)
 

3ος γύρος
———
Τσέλσι-Μπράιτον           1-0
(50΄ Τζάκσον)
Λίβερπουλ-Λέστερ          3-1
(48΄ Γκάκπο, 70΄ Σομποσλάι, 89΄ Ντιόγκο Ζότα – 3΄ ΜακΑτίρ)

4ος γύρος
———
Τσέλσι-Μπλάκμπερν         2-0
(30΄ Μπαντιασίλ, 59΄ Στέρλινγκ)
Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ       1-2
(64΄ Κλάιφερτ – 31΄ Γκάκπο, 70΄ Νούνιες)

Προημιτελική φάση
—————–

Τσέλσι-Νιούκαστλ          1-1 (4-2 στα πέναλτι)
(90+2΄ Μούντρικ – 16΄ Γουίλσον)
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ      5-1
(28΄ Σομποσλάι, 56΄, 84΄ Τζόουνς, 71΄ Γκάκπο, 82΄ Σαλάχ – 77΄ Μπόουεν)

Ημιτελική φάση
————–
Μίντλεσμπρο-Τσέλσι        1-0
(37΄ Χάκνεϊ)
Τσέλσι-Μίντλεσμπρο        6-1
(15΄ αυτ. Χάουσον, 29΄ Φερνάντες, 36΄ Ντισασί, 42΄, 77΄ Πάλμερ, 81΄ Μαντουέκε – 88΄ Ρότζερς)

Λίβερπουλ-Φούλαμ          2-1
(68΄ Τζόουνς, 71΄ Γκάκπο – 19΄ Γουίλιαν)
Φούλαμ-Λίβερπουλ          1-1
(76΄ Ντιόπ – 11΄ Ντίας)

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button