Κόσμος

Παραιτήθηκε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας – Galaksias.com

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια την Παρασκευή (2/2) με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή της, κάνει λόγο για μια εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρα» σε βάρος της.

Όπως αναφέρει για τη θητεία της «η αύξηση των αποθεματικών της χώρας, τα οικονομικά στοιχεία και οι δείκτες της κύριας τάσης του πληθωρισμού αποτελούν απόδειξη της επιτυχούς» πορείας της στη θέση αυτή.

Ευχαρίστησε, κλείνοντας, την ευγνωμοσύνη της στον Τούρκο πρόεδρο «ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα και το έθνος μου, και αποτελεί την μεγαλύτερη κληρονομιά μου».

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Η παραίτηση της Ερκάν ακολουθεί την κατηγορία μιας πρώην υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας για «σκάνδαλο οικογενειοκρατίας», κάτι που η ίδια αρνείται.

Η 44χρονη Ερκάν, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τραπεζίτης της Κεντρικής Τράπεζας, διορίστηκε στη θέση αυτή μετά την επανεκλογή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, δόθηκαν ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ένα γραφείο και σωματοφύλακες στον πατέρα της, τον Ερόλ Ερκάν, στις εντολές του οποίου «κανείς δεν τολμά να αντιταχθεί».

Η Χαφιζέ Ερκάν απέρριψε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «πληροφορίες αντίθετες με την πραγματικότητα» οι οποίες έχουν ως στόχο «να δυσφημίσουν την τράπεζά μας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button