ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου στο CNN Greece: Αλλαγές στην εκπαίδευση της ΔΙΑΣ – «Στόχος η ασφάλεια παντού»

Μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και την εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ , ο υπουργος προστασίας του πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος είχε ανακοινώσει αλλαγές στην ηγεσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας ενώ ένα από τα σημαντικά σημεία ήταν και το άνοιγμα «νέου κεφαλαίου» στην εκπαίδευση.
Οι αστυνομικοί της υπηρεσιας πρώτης γραμμής και πρώτης ανταπόκρισης ,ξεκινούν εκπαίδευση πάνω σε θεωρητικά θέματα όπως ανθρώπινα δικαιώματα και πρακτικές ασκήσεις ποινικού δικαίου αλλά και μετεκπαίδευση σε όπλα και σενάρια καταδιώξεων ακόμα και ομηριών. Μάλιστα για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις όπως το πρώην Ολυμπιακό σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Οικονόμου που ανέλαβε αποκλειστικά το πρόγραμμα αυτό, αναφέρεται στη συνέντευξη του και στο συνολικό πλάνο που θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ στο θέμα των εκπαιδεύσεων ενώ δεν διστάζει να απαντήσει και στην ερώτηση για τις περιπτώσεις που η συγκεκριμένη υπηρεσία ,αν και έχει κερδίσει την αποδοχή της κοινωνίας, ήρθε απέναντι σε πολίτες.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger