ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 625 εκατ. ευρώ στις 3 Απριλίου – Galaksias Portal News

Μία νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την άντληση 625 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για την Τετάρτη (3.4.2024).

Τα έντοκα γραμμάτια που θα δημοπρατήσει ο ΟΔΔΗΧ είναι διάρκειας 13 εβδομάδων, λήξεως 5 Ιουλίου 2024, με ημερομηνία διακανονισμού την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

Επισημαίνεται πως οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Όπως τέλος υπογραμμίζει ο ΟΔΔΗΧ, δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024., ενώ για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια

To άρθρο ΟΔΔΗΧ: Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 625 εκατ. ευρώ στις 3 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button