ΕνημέρωσηΟικονομία

3.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Galaksias Portal News

Πάνω από 90 δισ. ευρώ θα ενσωματωθούν στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, στο Πρώτο Πρόγραμμα. Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το πρόγραμμα αγροτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, οι χρηματοδοτήσεις αφορούν τα 26 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ, δηλαδή 36 δισ. ευρώ για το 2021-2027, μείον αυτά τα οποία έχουμε πάρει που είναι 11 δισ., για τα 13 δισ. του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και για το πρόγραμμα της αγροτικής πολιτικής, που μετρά 18 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε σε ότι: «υπάρχει ένα μεγάλο πακέτο πόρων που θα μπει στην ελληνική οικονομία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και με προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των συμπολιτών μας».

Για την δυσκολία πρόσβασης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τραπεζικό δανεισμό και στη χρηματοδότηση ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι το ΕΣΠΑ απευθύνεται κυρίως σ’ αυτές τις επιχειρήσεις, ενώ και το Ταμείο ανάκαμψης προβλέπει χρηματοδότηση για τις συγκεκριμένες.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός «είναι σε εξέλιξη δύο προγράμματα, για τουριστικές επιχειρήσεις και για νέα επιχειρηματικότητα, δηλαδή γενική επιχειρηματικότητα. Αυτά τα προγράμματα είναι για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Τώρα κλείνουν τα προγράμματα 29 Φεβρουαρίου 2024 και δίνουν έως 200.000 ευρώ.

Δηλαδή μπορεί κάποιος να καταθέσει ένα πρόγραμμα 400.000 και να πάρει έως 200-210.000 ευρώ σε επιδότηση. Και έχουμε και προγράμματα στήριξης του επιτοκίου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, που το πρόγραμμα ακόμα για να κλείσει έχει ένα μήνα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 αιτήσεις, καταλαβαίνετε το μεγάλο ενδιαφέρον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

To άρθρο Παπαθανάσης: 3.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button