ΕνημέρωσηΟικονομία

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον S&P – Σε θετικό έδαφος όλοι οι δείκτες στην Wall Street – Διόρθωση μετά το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τελικά και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street με τον S&P να επιστρέφει εκ νέου στην τροχιά των ρεκόρ, το 6ο τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο στην Wall Street έκλεισε στις 38.333,45 μονάδες, υψηλότερα κατά 224,02 μονάδες ή 0,59%. Αντίστοιχα ο S&P είχε άνοδο 0,76% ή 36,96 μονάδες και έκλεισε στις 4.927,93 μονάδες, που είναι ένα ακόμη ρεκόρ αφού είναι το υψηλότερο ιστορικό ρεκόρ. Παράλληλα ακόμη πιο ψηλά έκλεισε και ο δείκτης Nasdaq που σημείωσε άνοδο 1,12% και έκλεισε στις 15.628,04 μονάδες.

Τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στην συνεδρίαση της Fed που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη και στην οποία αναμένεται περαιτέρω να φανεί η τάση για τις αποφάσεις και τον χρόνο αυτών για την πορεία των επιτοκίων. Οι επενδυτές πάντως είδαν θετικά αποτελέσματα 4ου τριμήνου  που ανακοίνωσαν οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες.

Όλες, σχεδόν,  οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ενδεχόμενο ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θα τηρήσει στάση αναμονής, διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια της.

«Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι καθοριστική», δήλωσε ο Chris Larkin, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade.

Οι περισσότεροι αναλυτές, πάντως,  περιμένουν ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της στην αρχή του καλοκαιριού, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει και από τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν κάμψη, τερματίζοντας ένα τριήμερο ανοδικό σερί καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την ένταση στη Μέση Ανατολή για εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες διαταραχές στον εφοδιασμό της αγοράς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό έχασε 1,23 δολάρια ή 1,6% και έκλεισε στα 76,78 δολάρια το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε 1,15 δολάρια ή 1,4% στα 82 δολάρια το βαρέλι.

To άρθρο Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον S&P – Σε θετικό έδαφος όλοι οι δείκτες στην Wall Street – Διόρθωση μετά το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button