ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ανοίγει το πουγκί» στους μετόχους της – Εξετάζει επιστροφή κεφαλαίου – Galaksias Portal News

Απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της καλείται να λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την εισηγμένη, μετά και τις πρόσφατες πωλήσεις συμμετοχών και δραστηριοτήτων της (την ενεργειακή ΑΝΕΜΟΣ στην Motor OIl, την κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ στην Intrakat και το εμπορικό πάρκο Smart Park στην Fourlis), να έχει «χτίσει» ρευστότητα που εκτιμάται στα επίπεδα των 650 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει αφήσει παλιότερα ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, χτες (15.4.2024) επανήλθε. Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο αναφέρει ότι πριν την τακτική Γενική Συνέλευση στις 31 Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει για να εξετάσει την πιθανή πρόταση επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, βάσει του μετοχολογίου που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, βασικός μέτοχος είναι το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh με μερίδιο 45,17%, ακολουθεί ο όμιλος Motor Oil με 29,87%, το επενδυτικό σχήμα Atlas με 9,8%, ενώ το υπόλοιπο επενδυτικό κοινό συνολικά κατέχει 15,17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Motor Oil για να πουλήσει στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη και την ΗΛΕΚΤΩΡ, του τομέα περιβάλλοντος – διαχείρισης απορριμμάτων.

Αν τελικά ολοκληρωθεί θετικά η πορεία του due diligence και κλείσει η συμφωνία πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ, τότε προφανώς θα ενισχυθεί περαιτέρω η ρευστότητα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μαζί η ευχέρεια της διοίκησής της να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους της.

To άρθρο ΕΛΛΑΚΤΩΡ: «Ανοίγει το πουγκί» στους μετόχους της – Εξετάζει επιστροφή κεφαλαίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button