ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη που ήρθε από τη ΝΑΣΑ για τα ταράξει τα «νερά»

Ο Σπύρος Κασάπης, εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ο Στέφανος Κασσελάκης ονειρεύεται να δημιουργήσει. Της σύγχρονης Αριστεράς…

Ο Σπύρος Κασάπης είναι μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής για τα think tanks αλλά και σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα έρευνας και… το βιογραφικό, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Ο Σπύρος Κασάπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος Αεροναυπηγός (προπτυχιακό και πρώτο μεταπτυχιακό) και Μηχανολόγος Ναυπηγός (δεύτερο μεταπτυχιακό). Τον Ιανουάριο του 2023 ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο πανεπιστήμιο Vanderbilt και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA. Από τον Φεβρουάριο του 2023 ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια όπου εργάζεται ως ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA. Ασχολείται με τον διαστημικό καιρό, την πρόβλεψη ηλιακών καταιγίδων και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην αστροφυσική.

Ως εργαζόμενος στη NASA, ασχολείται ενεργά (ως μέλος διαφόρων επιτροπών) με την προώθηση της συμπερίληψης στον επιστημονικό χώρο και την επικοινωνία της επιστήμης. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα ως εργαζόμενος στην εκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς και ως μέλος του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Εργαζόμενων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, του Κόμματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών της Αμερικής και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ…

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button