ΑθλητικάΕνημέρωση

Τη διέλυσε και τώρα Φενέρμπαχτσε – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στη Λαμία, διαλύοντας τους Φθιώτες με 5-1 στο “Αθ. Διάκος” για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στη Λαμία, “καθάρισε” την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο με τους Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη, κάνοντας και συντήρηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα που ακολουθεί την Πέμπτη (11/4) με τη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στα πλέι οφ και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου, περιμένοντας βαθμολογικές απώλειες από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν τους γηπεδούχους «από τον λαιμό» στα πρώτα 45 λεπτά, τους πίεσαν ασφυκτικά και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-0, έχοντας φτάσει ξανά σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, παρά το ροτέισον του Μεντιλίμπαρ που είχε εκτός αποστολής Κάρμο, Τσικίνιο και Φορτούνη.

Η πειραϊκή ομάδα συνέτριψε τη γηπεδούχο με 5-1 έφτασε στους 63 βαθμούς κι ανέβηκε στην τρίτη θέση, στο +1 από τον Παναθηναϊκό που παίζει αργότερα εκτός έδρας με τον Άρη και στο -4 και -2 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα, που θα κλείσουν απόψε την αυλαία της 4ης ημέρας παίζοντας μεταξύ τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πίεση που άσκησαν από το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι καρποφόρησε στο 22ο λεπτό. Ο Μασούρας συνεργάστηκε από δεξιά με τον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος γύρισε στον Γιόβετιτς που «ξάπλωσε» με προσποίηση τον Παπαδόπουλο κι εκτέλεσε τον Κοσέλεφ με δυνατό σουτ.

Ο Μαυροβούνιος άσος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 0-2, καθώς τρία λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι από τον Τσιλούλη κι έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Κααμπί να διπλασιάσει από την άσπρη βούλα για τον Ολυμπιακό, στο 26΄.

Το δημιουργικό κρεσέντο του Γιόβετιτς απέφερε και τρίτο γκολ για την ομάδα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με σέντρα από δεξιά επέτρεψε στον Ελ Κααμπί να μπει «σφήνα» στους στόπερ της Λαμίας και να υποχρεώσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε αυτογκόλ για το 0-3.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Η Λαμία προσπάθησε να παίξει ελεύθερα κι αυτό είχε ως συνέπεια τη διατήρηση του ρυθμού και του θεάματος. Έτσι, στο 46΄ ο Κοσέλεφ μπλόκαρε το σουτ του Ελ Κααμπί, στο 50΄ ο Λέικ απέναντι στον Τζολάκη σούταρε πάνω από το δοκάρι, ενώ ο Κοσέλεφ επενέβη σωτήρια στο 54΄ και στο 63΄ στις προσπάθειες του Ζέλσον.

Το 0-4 ήρθε ξανά από «φίλια πυρά», αυτή την φορά του άλλου σέντερ μπακ (Κορνέζος) στην προσπάθειά του να αποκρούσει σέντρα του Έσε, ενώ στο 85΄ από νέο λάθος του ίδιου παίκτη ο Ελ Αραμπί το 94ο τέρμα του με τα «ερυθρόλευκα» γράφοντας το 0-5, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Λέικ στο 88΄.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Κ. Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Στάνκο (46΄ Μάλτσι), Νούνιες, Σλίβκα (46΄ Τζανδάρης), Λέικ, Τσιλούλης (65΄ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76΄ Κοντονίκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (46΄ Κίνι), Ρέτσος (58΄ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Όρτα (71΄ Ιμπόρα), Έσε, Μασούρας, Ζέλσον Μαρτίνς (71΄ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58΄ Ελ Αραμπί).

To άρθρο Λαμία – Ολυμπιακός 1-5: Τη διέλυσε και τώρα Φενέρμπαχτσε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button