Επικαιρότητα

“Νίκη για τον κόσμο η επιστροφή Τραμπ, φτάνει …να στηρίξει την Ουκρανία”

Με καλά λόγια για τον Donald Trump αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson! Ούτε λίγο,ούτε πολύ υποστήριξε ότι “μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή”. Έθεσε όμως προϋπόθεση να στηρίξει την Ουκρανία.

«Όλοι πρέπει να συνηθίσουμε την προοπτική», έγραψε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός σε εβδομαδιαία στήλη του στη Daily Mail . «Εάν κάνει το σωστό και στηρίξει τους Ουκρανούς – και πιστεύω ότι θα το κάνει – μια προεδρία Τραμπ μπορεί να είναι μια μεγάλη νίκη για τον κόσμο».

Βέβαια είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι λίγοι στη Δύση αυτοί που πιστεύουν πως ο Τραμπ θα αποσύρει δεδομένα την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Ο Johnson όμως φαίνεται πως έχει άλλη άποψη, εκτός αν εννοεί κάπως αλλιώς τη στήριξη του Trump στην Ουκρανία. O Johnson ανέφερε επιπρόσθετα για τον Τραμπ ότι είναι «ενθουσιώδης εκφραστής των ελεύθερων αγορών και του καπιταλισμού» και που ενδιαφέρεται για μια «σωστή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου το καλοκαίρι του 2022, παρέμεινε σταθερός σύμμαχος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκεπτόμενος μάλιστα την ουκρανική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο του 2023.

Στη στήλη του, ο Τζόνσον έγραψε ότι ο Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που υπερασπίστηκε την Ουκρανία, δίνοντάς τους «εκείνα τα αντιαρματικά όπλα Javelin» το 2018 που ήταν «τόσο πολύτιμα» στη μάχη για το Κίεβο. «Οπότε ό,τι κι αν λένε τώρα για τον Πρόεδρο Τραμπ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που εγκατέλειψε μια χώρα που έχει ήδη βοηθήσει να κρατηθεί ελεύθερη», έγραψε ο Τζόνσον.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button