Κόσμος

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για βοήθεια στην Ουκρανία

Tην έγκριση από τη Γερουσία των ΗΠΑ του νομοσχεδίου που προβλέπει την χορήγηση βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, χαιρέτισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η αμερικανική βοήθεια φέρνει ακριβώς την ειρήνη πιο κοντά στην Ουκρανία και επαναφέρει την παγκόσμια σταθερότητα, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Αμερικανούς και όλο τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε μέσω ανάρτησής του ο πρόεδρος Ζελένσκι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Άγνωστο τι θα γίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η χρηματοδότηση είναι ουσιαστική για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις και να διατηρήσει την πληγείσα οικονομία της, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον τρίτο χρόνο.

Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί και από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο συνολικού ύψους 95 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, πέρασε από τη ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία των ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button