Τρόπος Ζωής

Κοινός φίλος του είπε «μαζέψου, δεν ξέρεις» – Galaksias Portal News

Την επεισοδιακή γνωριμία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο, η οποία εξελίχθηκε όμως σε μια σχέση ζωής, θυμήθηκε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός, Ηλίας Μπενέτος.

Η γνωριμία εκείνη έγινε το 1987 όταν από μια συγκυρία, ο Δημήτρης Μητροπάνος ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Ηλία Μπενέτο. Αλλά, στην αρχή, δεν του άρεσε καθόλου! Το αποκάλυψε ο μουσικός παραγωγός μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται».

«Τον Αύγουστο του ’87 ήρθε μεταγραφή ο Μητροπάνος. Δεν ήταν στα καλά του καλλιτεχνικά, ήταν στα κάτω του και δεν ήταν σε καλή φάση.

Αυτό που ήθελε κάποια στιγμή ήταν να συνεργαστεί με τον Θεοφίλου, ο οποίος όμως έλειπε γιατί ήταν σε άδεια. Ξαφνικά λοιπόν ο Μάτσας φώναξε εμένα για να μιλήσω με τον Μητροπάνο. Η απογοήτευση του ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή είχε μια όψη, ένα βλέμμα που δεν με κοίταζε καν.

Όταν βγήκε έξω, πήρε τηλέφωνο έναν συνάδελφο του τραγουδιστή, ο οποίος ήταν κοινός μας φίλος, χωρίς να το ξέρει ο Μητροπάνος, και του είπε “την πάτησα, που με έριξαν σε αυτή τη φάτσα”.

Και τότε ο άλλος του είπε, “μαζέψου γιατί δεν ξέρεις τα πράγματα, είναι αυτός ο οποίος έχει επιμεληθεί όλους τους δίσκους που έχει κάνει η νεολαία του κόμματός σου και το έχει κάνει τσάμπα”.

Από τότε ξεκίνησε μια σχέση συνεργατική και έφτασε στο σημείο να είμαστε αδέλφια. Είχαμε δώσει όρκο μεταξύ μας. Θα κάνουμε τραγούδια τέτοια σε πρώτη φάση να μας γουστάρουν, να μας αρέσουν και από κει και πέρα θα επιβεβαιωθούμε.

Το τραγούδι Ρόζα ήταν τόσο κακά ηχογραφημένο και ντεμαρισμένο, με ένα πιάνο και τη φωνή του, που ήταν μεταγραφή από κασέτα σε κασέτα και από ταινία σε cd και τα λοιπά.

  

Οπότε αυτοί που το άκουσαν, υποψιάζομαι ότι άκουσαν κάτι μη γοητευτικό. Άκουσα μια φράση που μου φώτισε τον κόσμο… Πως η ανάγκη γίνεται ιστορία, από κει μάλλον και ξεκίνησα» αποκάλυψε ο Ηλίας Μπενέτος.

To άρθρο Ηλίας Μπενέτος για τη γνωριμία με τον Δημήτρη Μητροπάνο: Κοινός φίλος του είπε «μαζέψου, δεν ξέρεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button