Κόσμος

Σάρωσε η Raye με 6 βραβεία, ξεπέρασε Αντέλ, Χάρι Στάιλς – Galaksias.com

Μεγάλη νικήτρια στα BRIT Awards 2024, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στην O2 Αρένα του Λονδίνου, αναδείχτηκε η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Raye, η οποία σάρωσε κερδίζοντας έξι από τα επτά βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, καταγράφοντας ρεκόρ ήδη από τις υποψηφιότητες.

Η 26χρονη Λονδρέζα, το αληθινό όνομα της οποίας είναι Rachel Agatha Keen, κατέρριψε το ρεκόρ των Blur, της Αντέλ και του Χάρι Στάιλς με τα περισσότερα βραβεία -εν προκειμένω, τέσσερα- σε μία και μόνη τελετή απονομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Η Raye απέσπασε μεταξύ άλλων τα βραβεία «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», «Άλμπουμ της Χρονιάς» (My 21st Century Blues) και «Τραγούδι της Χρονιάς» (Escapism), ενώ έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο «Τραγουδοποιός της Χρονιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική κατηγορία στην οποία είχε υποψηφιότητα, αλλά δεν κέρδισε το βραβείο ήταν το pop act, που έλαβε η Dua Lipa με τις ψήφους του κοινού.

Δείτε το βίντεο:

Παραλαμβάνοντας -ξυπόλητη- τα βραβεία της η Raye, η οποία προτού κάνει την εμφάνιση της ως σόλο καλλιτέχνης είχε γράψει τραγούδια για τους Beyoncé, Little Mix, Rihanna, John Legend, Ellie Goulding, δήλωσε: «Η καλλιτέχνις που ήμουν πριν από τρία χρόνια δεν θα πίστευε ότι έχω τον έλεγχο -είμαι το αφεντικό του εαυτού μου», αναφορά στην απόρριψη που βίωσε επί σειρά ετών από τη δισκογραφική εταιρεία της, η οποία αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της, έως ότου η νεαρή καλλιτέχνις απαλλάχθηκε από το συμβόλαιο της. Η Raye αποφάσισε να κυκλοφορήσει η ίδια τη μουσική της και το τραγούδι της Escapism -που κέρδισε το βραβείο για το Τραγούδι της Χρονιάς – έγινε viral στο TikTok και στη συνέχεια ανέβηκε στο νούμερο ένα.

Το βραβείο Διεθνούς Καλλιτέχνη της Χρονιάς κέρδισε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός SZA, η οποία κατάφερε να επικρατήσει μεγάλων σταρ, συμπεριλαμβανομένης της πανίσχυρης Taylor Swift.

Kylie Minogue -Δείτε το βίντεο:

Το Βραβείο Global Icon έλαβε η Κάιλι Μινόγκ -οι πωλήσεις της οποίας ξεπερνούν τους 80 εκατ. δίσκους- λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχία της στα Grammy, όπου κέρδισε το δεύτερο βραβείο της, δύο δεκαετίες μετά το πρώτο.

Η Μάιλι Σάιρους, που δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στην τελετή απονομής, κέρδισε το βραβείο Διεθνές Τραγούδι της Χρονιάς για το εξαιρετικά επιτυχημένο σινγκλ της «Flowers» και οι Jungle πήραν το βραβείο για το Γκρουπ της Χρονιάς.

Οι νικητές:

Άλμπουμ της Χρονιάς: Raye – My 21st Century Blues

Καλλιτέχνης της Χρονιάς: Raye

Τραγούδι της Χρονιάς: Raye – Escapism

Γκρουπ της Χρονιάς: Jungle

Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης: Raye

Διεθνής Καλλιτέχνης της Χρονιάς: SZA

Διεθνές Τραγούδι της Χρονιάς: Μάιλι Σάιρους – Flowers

Διεθνές Γκρουπ της Χρονιάς: Boygenius

Alternative/rock act: Bring Me the Horizon

Hip-hop/grime/rap act: Casisdead

Dance act: Calvin Harris

Pop act: Dua Lipa

R&B act: Raye

Ανερχόμενο Αστέρι: The Last Dinner Party

Παραγωγός της Χρονιάς: Chase & Status

Τραγουδοποιός ης Χρονιάς: Raye

Global Icon: Κάιλι Μινόγκ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button