Υγεία & Διατροφή

Στο κέντρο των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας τα τρακτέρ – Galaksias Portal News

Πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά οι αγρότες των Τρικάλων κάνοντας μια ολιγόωρη στάση διαμαρτυρίας.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση ενώ αμέσως μετά έκλεισαν και τον κόμβο Μεγαλοχωρίου, παράλληλα με τη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συσκέψεις στα μπλόκα του νομού θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις, μέχρι και την συνάντηση των Θεσσαλών αγροτών με τον Πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου.

Τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων

Τρακτέρ και στις πλατείες της Λάρισας και της Καρδίτσας

Παράλληλα, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας παρατάχθηκαν νωρίτερα τα τρακτέρ των διαμαρτυρόμενων αγροτών, που το πρωί της Δευτέρας απέκλεισαν το Τελωνείο της πόλης στη Φαρσάλων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών δυνάμεων τα αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν προς τον κέντρο μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Παπαναστασίου, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την… εισβολή τους με συνεχόμενα κορναρίσματα.

«Το συλλαλητήριο στην Αθήνα δεν σήμαινε τη λήξη αλλά την ενδυνάμωση των μπλόκων. Τα αιτήματά μας είναι αναπάντητα, είμαστε ακόμη στη μηδέν» δήλωσε ο αγρότης Στάθης Σιδερόπουλος. Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο για ένα 24ωρο.

 

 

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι αγρότες και στην Καρδίτσα όπου συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας.  Υπό βροχή και κρύο, τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τον κόμβο του Ε65 και με πορεία έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, για να γίνουν ξανά δεκτοί με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

Οι αγρότες συμπλήρωσαν σχεδόν πέντε εβδομάδες στο μπλόκο, αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματα τους στην Καρδίτσα με τις δράσεις τους, στη Θεσσαλονίκη με το συλλαλητήριο στην  Agrotica και φυσικά στην Αθήνα με το τεράστιο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στην κεντρική πλατεία τους υποδέχθηκαν εργατικά σωματεία της Καρδίτσας, με τα οποία οι αγρότες έχουν αποφασίσει να συναντηθούν αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 12 μ.

Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας οι αγρότες

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button