Κόσμος

Το Τατζικιστάν απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία στρατολογεί πολίτες του

Το υπουργείο Εξωτερικών του Τατζικιστάν απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό ενός αξιωματούχου των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν στρατολογεί μισθοφόρους προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

«Σημειώνουμε ότι αυτός ο ισχυρισμός από τον Ρώσο αξιωματούχο είναι αβάσιμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Τατζικιστάν Σόκιν Σαμάντι, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, ότι οι «ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες» ήταν υπεύθυνες για την πολύνεκρη επίθεση στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα και ότι η ουκρανική πρεσβεία στο Τζατζικιστάν στρατολογεί μαχητές, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η Ουκρανία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι, ενώ οι ΗΠΑ λένε πως μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φέρουν την ευθύνη για το μακελειό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button