Υγεία & Διατροφή

Καταργεί τις τωρινές γενιές των 718 Boxster και Cayman στην Ευρώπη λόγω κυβερνοασφάλειας – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από την 1η Ιουλίου 2024, η Ε.Ε. θα θέσει σε εφαρμογή τους αυστηρότερους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας (UNECE WP.29). Μία κίνηση που θα «κόψει» πολλά διάσημα μοντέλα τα οποία θα πάψουν αναγκαστικά να πωλούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κανονισμοί αυτοί ενεργοποιούνται με στόχο οι νέες ηλεκτρονικές αρχιτεκτονικές των αυτοκινήτων να μην μπορούν να πέσουν θύματα επιθέσεων χάκερς. Όσο πιο εξελιγμένα είναι τα νέα αυτοκίνητα, τόσο πιο… συνδεδεμένα με το δίκτυο είναι και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Για να μην γίνει κάτι τέτοιο, τα νέα οχήματα πρέπει να λαμβάνουν (από 1η Ιουλίου) το ειδικό πιστοποιητικό κυβερνοασφάλειας.

Για αυτό τον λόγο η Porsche κατήργησε την προηγούμενη γενιά της Macan και τώρα καταργεί τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman. Βέβαια η Porsche θα συνεχίζει να προσφέρει στην Ε.Ε τις Cayman GT4 RS και Boxster RS ​​Spyder επειδή αυτές εξαιρούνται από τους κανονισμούς, εξαιτίας της περιορισμένης παραγωγής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικοί αναρωτιούνται «Γιατί δεν αναβαθμίζει η εταιρία την  ηλεκτρονική αρχιτεκτονική των μοντέλων ώστε να πληρούν τους νέους κανονισμούς»;

Την απάντηση σε αυτό έδωσε η ίδια η εταιρία λέγοντας πως για να γίνει αυτή η αναβάθμιση το κόστος είναι το ½ από αυτό που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου οπότε…

Τέλος, να θυμίσουμε πως η επόμενη γενιά των 718 Boxster και Cayman θα κυκλοφορήσει το 2025 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button