ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Επέκταση της μεταφοράς φαρμάκων μέσω drones στα νησιά – Galaksias Portal News

«Θέλω να επεκτείνω το πρόγραμμα που είχε γίνει πιλοτικά στα νησιά του Αιγαίου για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drones, γιατί αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και να μειώσουμε το κόστος και να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες Υγείας», δήλωσε σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών από τα νησιά, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι έχει σκοπό να επισκεφθεί τη Σύρο, γιατί είναι ένα νησί «κλειδί» προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το μπορεί να γίνει ώστε να μη χρειάζεται να στέλνονται όλα τα περιστατικά κατευθείαν στην Αθήνα. «Είμαστε σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με τις μισθολογικές ανισότητες των υπαλλήλων του ΕΣΥ έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να φθάσουμε τους μισθούς άλλων χωρών γιατί δεν το αντέχουν τα οικονομικά του κράτους. Οι μεγάλοι μισθοί στη Ιρλανδία είναι συνέπεια της μεγάλης έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών στη χώρα αυτή. Δεν είναι γιατί έχουν πληθώρα γιατρών. Όταν έχεις πληθώρα γιατρών και νοσηλευτών πέφτουν οι μισθοί», σημείωσε.

Όσον αφορά τις νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει και ότι εκδίδονται διαρκώς προκηρύξεις, ωστόσο, όπως επισήμανε πολλές βγαίνουν άγονες γιατί σε κάποιες ειδικότητες, όπως αυτή των αναισθησιολόγων υπάρχουν ελλείψεις. «Προφανώς θα πρέπει να αυξήσουμε τα κίνητρα για να έρθει κάποιος αναισθησιολόγος να δουλέψει στο εθνικό σύστημα υγείας», τόνισε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button