Επικαιρότητα

Τα 4 φρούτα που σου χαρίζουν φουλ ενέργεια – Galaksias.com

Αν νιώθεις συχνά έλλειψη ενέργειας ή η εξάντληση εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να έχει έρθει η ώρα να προσθέσεις στην καθημερινή σου διατροφή τα παρακάτω φρούτα για να αυξήσεις την ενέργεια σου

Όλοι έχουμε νιώσει κουρασμένοι σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Ενώ το να νιώθουμε την ενέργειά μας να πέφτει είναι συνηθισμένο, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση ή ενεργειακή κατάρρευση: τι τρώμε, πότε τρώμε, πόσο τρώμε, ποιότητα ύπνου και πολλά άλλα. Ευτυχώς, ορισμένες τροφές μπορούν να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις κορυφαίες 4 επιλογές φρούτων που μπορούν να σου δώσουν το απαραίτητο ενεργειακό boost.

Μπανάνες

Οι μπανάνες κερδίζουν επάξια μια θέση στη λίστα με τα φρούτα που σου χαρίζουν φουλ ενέργεια. Περιέχοντας υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη Β6, αυτό το γρήγορο και θρεπτικό σνακ σού χαρίζει πολλή δύναμη όλη την ημέρα.

Φωτογραφία unsplash

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, χαρίζουν άμεση ενέργεια στον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα μας αποτρέπουν από «τσιμπολογήματα».

Διατροφική αξία μιας κανονικής μπανάνας

Θερμίδες: 105 (μικρή μπανάνα 85 θερμίδες, μεγάλη μπανάνα 160)

Υδατάνθρακες: 27 γραμμάρια

Πρωτεΐνες: 1,4 γραμμάρια

Λίπος: 0,4 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 3,2 γραμμάρια

Σάκχαρα: 14,4 γραμμάρια

Είναι επίσης πλούσιες σε κάλιο, αλλά και σημαντική πηγή μαγνησίου και βιταμίνης Βιταμίνης C.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο, δεν θεωρούνται άδικα υπερτροφή. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προάγουν τα βέλτιστα επίπεδα λίπους στο αίμα και αυξάνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στο σώμα και να χρησιμοποιηθούν ως πηγές ενέργειας. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% της περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση σταθερών επιπέδων ενέργειας.

Τα αποξηραμένα φρούτα που σού χαρίζουν φουλ ενέργεια

Γκότζι μπέρι

Τα γκότζι μπέρι, (goji berries), είναι γλυκά και πικάντικα. Αυτά τα μικρά μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην πρόληψη της κούρασης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα γκότζι μπέρι προσφέρουν 98 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας τα ένα τέλειο φρούτο για ενέργεια.

Δαμάσκηνα

Ενώ τα δαμάσκηνα είναι περισσότερο γνωστά για τις πιθανές καθαρτικές τους επιδράσεις, είναι επίσης εξαιρετικά για την τόνωση της ενέργειας. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής υπογραμμίζουν πως μόλις 2 δαμάσκηνα παρέχουν 69 θερμίδες και 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Θέλεις ένα νόστιμο επιδόρπιο που λειτουργεί ως μια υγιεινή ώθηση ενέργειας; Απλώς συνδύασε λίγα αποξηραμένα δαμάσκηνα με ένα φλιτζάνι καφέ.

Πηγή: ladylike.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button