ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι τομείς στους οποίους σκοπεύει να επενδύσει η Vodafone Ελλάδος

Έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δικών της υποδομών και δικτύων αλλά και επέκταση σε νέους τομείς πέραν των «παραδοσιακών» τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σκοπεύει να δώσει η Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Μπρουμίδης έκανε λόγο για μία εταιρεία που έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και από εκεί που επικεντρωνόταν στην υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, πλέον δραστηριοποιείται στη σταθερή τηλεφωνία, στην ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο, τη συνδρομητική τηλεόραση, έχει εισέλθει στα έργα πληροφορικής με σημαντικές επιτυχίες, ενώ επεκτείνεται και σε τομείς όπως είναι το Internet of Things (IoT).

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπτυξης των δικών της υποδομών με τον κ. Μπρουμίδη να αναφέρει ότι η Vodafone Ελλάδος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ύψους 600 εκατ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, το οποίο επικεντρώνεται αφενός στην ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών που θα έχει φθάσει να καλύπτει 800.000 γραμμές μέχρι το 2025 και αφετέρου η επέκταση της πληθυσμιακής κάλυψης με 5G με τον στόχο εκεί να είναι το 70% μέχρι το 2023. Μάλιστα, ο κ. Μπρουμίδης επεσήμανε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κεφάλαια προς επένδυση σε υποδομές όταν η Vodafone θα αρχίσει να μετατρέπει συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC) σε συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH).

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger