ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι τρεις λόγοι που η αγορά ακινήτων στην Αττική είναι πάντα καλή επένδυση

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που αξίζει να έχουμε υπόψιν μας και τα οποία διαμορφώνουν τελικά μία πολύ ελκυστική εικόνα για επενδύσεις. Από τη μία, η σχέση του Έλληνα με τα ακίνητα που του ανήκουν και η ιδιοσυγκρασία του για το σπίτι του, από την άλλη οι συνθήκες που προέκυψαν μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και πανδημίας στη συνέχεια, δημιούργησαν δεδομένα και προϋποθέσεις που κάνουν την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα «μοναδική». Έτσι βλέπουμε, για παράδειγμα, το «παράδοξο» πως παρά την αύξηση της φορολόγησης τα ακίνητα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν χάνουν την αξία τους, αλλά αντίθετα, τη διατηρούν υψηλά.

Επομένως, σήμερα, είναι περισσότερο από σαφές πως η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είναι μια συμφέρουσα επένδυση, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στον επενδυτή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να εντοπίσουμε είναι ποια ακίνητα συγκεκριμένα είναι τα πιο επωφελή για τους επενδυτές και για ποιους λόγους.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να επισημάνουμε ότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία, το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, γεγονός που εξηγείται λόγω και του μεγάλου όγκου των διαθέσιμων ακινήτων, αλλά και του αυξημένου πληθυσμού. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν το ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων, είναι τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι νέες συνθήκες διαβίωσης που διαμορφώνονται λόγω πανδημίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και αλλαγής νοοτροπίας.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger