Επικαιρότητα

Η Δαμάστα δημιούργησε επετειακές φανέλες για να τιμήσει τους ήρωες του τόπου!

Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε ο ΑΟ Δαμάστας, δημιουργώντας επετειακές φανέλες για να τιμήσει τα 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα του χωριού και τους 30 Δαμαστιανούς πεσόντες.

Οι φανέλες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το σωματείο το βράδυ της Πέμπτης για την ετήσια κοπή πίτας.

Ο ΑΟ Δαμάστας σε συνεργασία με την «Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας» παρουσίασε την επετειακή εμφάνιση του σωματείου.

Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται το Ηρώο του χωριού, το οποίο έχει στηθεί στην είσοδο της Δαμάστας και αποτελεί μνημείο τιμής, για τους πεσόντες. Πάνω σε αυτό αναγράφονται τα ονόματα των 30 Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν, από τους ναζί. Διπλά από Ηρώο, τοποθετήθηκε η εκκλησία του χωριού, η ενορία του Αγίου Γεωργίου, λόγω του ότι ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος των εξόδων, για την υλοποίηση του εν λόγω πρότζεκτ.

Στα μανίκια της εμφάνισης έχουν τοποθετηθεί ολογράφως η «Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος» της Δαμάστας.

Όσον αφορά το πίσω μέρος της φανέλας, εκεί συναντάμε τις περισσότερες πληροφορίες, πρώτα από όλα στο πάνω μέρος τοποθετήθηκε η Ελληνική σημαία και η Κρήτη. Αμέσως από κάτω στην επετειακή εμφάνιση τοποθετήθηκε ο αριθμός 80, όσα και τα χρόνια της φετινής επετείου, στην αγωνιστική εμφάνιση, στο σημείο αυτό θα τοποθετηθεί ο αριθμός του κάθε ποδοσφαιριστή.

Τέλος, κάτω από τον αριθμό 80, τοποθετήθηκαν όλα τα ονόματα των 30 Δαμαστιανών, οι οποίοι εκτελέστηκαν, όπως και η φράση «30 πεσόντες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button