Υγεία & Διατροφή

Φένια Παπαδόδημα «Travellin΄ All Alone with my friends» – Galaksias Portal News

Με αφορμή τέσσερις σπουδαίες γυναικείες φωνές που άνθισαν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, κυρίως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, την Billie Holiday, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Edith Piaf και την Elis Regina, και που όλες τους είχαν ένα κοινό όνειρο, να τραγουδήσουν στη Νέα Υόρκη, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί το Travellin΄ All Alone project.

Mία περιήγηση στη γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες ζωές αυτών των γυναικών, τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, τις πόλεις όπου έζησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη.

Μέσα από διασκευές που συνοδεύονται από μικρά κείμενα, ο ακροατής ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τις βιογραφίες αυτών των γυναικών. Συνδέει τα τραγούδια με τα πρόσωπα και τις ζωές τους.

Ανατολίτικα γκαζέλ, θρυλικά swing, jazz & blues μπαλάντες που γεννήθηκαν στο Χάρλεμ, μελωδίες του Michel Legrand, της Barbara και μία γεύση από την bossa nova του Jobim, στο Ρίο του 1950, είναι μόνο η αφορμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υλικό αυτό διασκευάζεται και μεταμορφώνεται από ένα πρωτότυπο world jazz σχήμα στο οποίο συναντιούνται έπειτα από χρόνια τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, ο Κώστας Μπαλταζάνης στην κιθάρα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα τύμπανα.

Συντελεστές

Φένια Παπαδόδημα φωνή

Κώστας Μπαλταζάνης κιθάρα

Γιώργος Παλαμιώτης μπάσο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα

Πληροφορίες

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21.30

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 15 ευρώ

Προπώληση: Εδώ

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button