Τρόπος Ζωής

Έξαλλος ο Λιάγκας για την αφή του Αγίου Φωτός – «Δεν λέμε την αλήθεια μην φύγει ευρουλάκι από το παγκάρι της εκκλησίας»

Έκρηξη έκανε στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας αναφορικά με την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα.

Ο Γιώργος Λιάγκας παρακολούθησε τη θεματική της εκπομπής του για την αφή του Αγίου Φωτός την περίοδο του Πάσχα και ξέσπασε μόλις είδε τα όσα είπε ο Αγιοταφίτης Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά το πως «ανάβει» η φωτιά για το Άγιο Φως και πως δεν πρόκειται για θαύμα. 

Ανά τα χρόνια έχει εννοηθεί πως το Άγιο Φως που λαμβάνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για την Ανάσταση του Κυρίου, ανάβει μόνο του και πως πρόκειται για κάποιου είδους θαύμα. 

Ο Αγιοταφίτης Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης, διέψευσε αυτόν τον μύθο, ενώ βρέθηκε μπροστά από τον Πανάγιο Τάφο και εξήγησε στην κάμερα της εκπομπής τι ακριβώς συμβαίνει με το Άγιο Φως. «Εμένα αυτός ο άνθρωπος με κάνει να πηγαίνω στην εκκλησία. Αυτούς τους παππάδες θέλω, τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, τους ανθρώπους που δεν λένε ψέματα, τους ανθρώπους που δεν είναι αγύρτες.

Είναι συμβολικό, είναι το φως του Θεού, του Χριστού, δεν μπορεί να λέμε καραγκιοζιλίκια ότι ανάβει μόνο του. Αυτά είναι μπαρμπούτσαλα, αυτά είναι για τους θρησκόληπτους, αυτά είναι για τους ακραίους και αυτά τα εκμεταλλεύεται η εκκλησία. Δε λέμε ψέματα σου λέει, αλλά δε λέμε και την αλήθεια για να μη μας φύγει κανένας πιστός, να μη μας φύγει κανένα ευρουλάκι από το παγκάρι της εκκλησίας. Αυτή είναι η ντροπή, αυτό είναι το αίσχος», είπε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

To άρθρο Έξαλλος ο Λιάγκας για την αφή του Αγίου Φωτός – «Δεν λέμε την αλήθεια μην φύγει ευρουλάκι από το παγκάρι της εκκλησίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button