Επικαιρότητα

Εγγυήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ σε δυο κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717 – Galaksias.com

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ακόμα κατηγορούμενοι για την πολύκροτη σύμβαση 717 μετά τις απολογίες τους, με τις εγγυήσεις τους να φτάνουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Σε αυστηρούς τόνους συνεχίζει η ποινική έρευνα για την σύμβαση 717 και την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, που συνέβαλε στην τραγωδία των Τεμπών.

Για ακόμα μία φορά κατηγορούμενοι – υψηλόβαθμα στελεχη της ΕΡΓΟΣΕ- αφήνονται ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην ευρωπαία ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, με τον όρο της καταβολής υψηλότατης εγγυοδοσίας, συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενος καλείται να καταβάλει το υπέρογκο ποσό των 800.000 ευρώ ως εγγύηση προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος, και ο πέμπτος ποσό ύψους 900.000 ευρώ, ενώ παράλληλα τους έχει επιβληθεί και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Και πάλι η απόφαση αυτή ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της ευρωπαίας ανακρίτριας και της ευρωπαίας εισαγγελέα, Πόπης Παπανδρέου. Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες απολογίες γύρω από τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης και οι συνεχείς παρατάσεις αυτής οι οποίες οδήγησαν 9 χρόνια μετά την υπογραφή της το έργο να μην έχει εκτελεστεί με αποτέλεσμα την τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για τις υψηλότερες μέχρι σήμερα εγγυήσεις, αφού μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί σε τρεις κατηγορούμενους -όλοι τους διατελέσαντα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ- εγγυήσεις ύψους 500.000, 600.000 και 700.000 ευρώ αντίστοιχα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστούν οι απολογίες των υπολοίπων 18 κατηγορούμενων κατά περίσταση για τις πράξεις της απάτης, της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κα. Πρόκειται για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button