Κόσμος

Σάλος με την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον – Ειδησεογραφικά πρακτορεία την απέσυραν ως «πειραγμένη»

Θύελλα έχει ξεσηκώσει η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, καθώς τρία από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία  – Reuters, the Associated Press and Agence France-Presse – την απέσυραν  επικεαλούμενα ανωμαλίες με την εικόνα.

Η φωτογραφία η οποία δείχνει την Κέιτ να κάθεται σε εξωτερικό χώρο με τα τρία παιδιά της γύρω της, φέρεται να τραβήχτηκε από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή (10/3).

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, τα πρακτορεία Reuters, AP και AFP εξέδωσαν ειδοποιήσεις αφαιρώντας τη φωτογραφία από τις δικές τους βάσεις δεδομένων και ζητώντας από τους πελάτες που είχαν αδειοδοτήσει τη φωτογραφία να την αφαιρέσουν και από τις εκδόσεις τους.

Στην ειδοποίησή τους το AP ανέφερε ότι «η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα», ενώ το AFP επικαλέστηκε «συντακτικό ζήτημα». Το Reuters δήλωσε ότι απέσυρε τη φωτογραφία μετά από «επανεξέταση μετά τη δημοσίευση».

Διαβάστε – Κέιτ Μίντλετον: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία της μετά το χειρουργείο

Διαδικτυακοί σχολιαστές σύντομα εντόπισαν μια σειρά από ανακολουθίες, όπως μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του χεριού και της φούστας της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του φερμουάρ στο πουλόβερ της Κέιτ. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει είτε τη φωτογραφία είτε την αντίδραση των φωτογραφικών πρακτορείων.

Ακόμη και πριν η φωτογραφία αποσυρθεί, είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, επειδή ήταν η πρώτη φορά που η Δούκισσα εθεάθη δημοσίως από την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν παρακολούθησε την εκκλησία στο Σάντριγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με την οικογένειά της.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία παπαράτσι με την Κέιτ και τη μητέρα της σε ένα αυτοκίνητο, με την πριγκίπισα στη θέση του συνοδηγού.

Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη φύση της δίνοντας τροφή σε διάφορα σενάρια την ώρα που η Βρετανία ανησυχεί και για την υγεία του βασιλιά Καρόλου ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button