Υγεία & Διατροφή

Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί ατόφια η δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ – Galaksias Portal News

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, επισημαίνει ότι «αν κάτι ανησυχεί, φοβίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό είναι η ενεργητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, η ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύσσονται, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Αναφέρει, επίσης, ότι «η λαϊκή δυσαρέσκεια θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο», προσθέτοντας ότι «τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «την αλαζονεία της κυβέρνησης, που με θράσος επικαλείται το 41% και φέρνει απανωτά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, μπορεί να την τσαλαπατήσει ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του».

«Όσο για την αντιπολίτευση, αυτή μάταια προσπαθούν ορισμένοι να τη βρουν ή ακόμα και να την κατασκευάσουν στα επιτελεία του συστήματος. Γιατί η πραγματική αντιπολίτευση βρίσκεται στους αγώνες του λαού και της νεολαίας που δυναμώνουν με το ΚΚΕ μπροστά, αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφραστεί ατόφια, όχι μόνο η δυσαρέσκεια του λαού για την κυβερνητική πολιτική, αλλά για την πολιτική της ΕΕ με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις πάνω από το 40% απαντά ότι θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. Επομένως, όσοι θέλουν να σταλεί πραγματικό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις Βρυξέλλες, έχουν μια επιλογή: να ρίξουν στην κάλπη του Ιουνίου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς «τι απαντά στους προοδευτικούς πολίτες που επικρίνουν το ΚΚΕ για τη στάση του στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών», αναφέρει, καταρχάς, ότι «η θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο νόμο με κριτήριο τις ανάγκες του παιδιού διαστρεβλώθηκε για να κρυφτεί ο πραγματικός σκοπός του νόμου».

«Ο νόμος δεν αφορά στη ρύθμιση των προσωπικών, οικονομικών, κοινωνικών ζητημάτων στη συμβίωση ενός ομόφυλου ζευγαριού, με την οποία δεν έχουμε αντίρρηση», ανέφερε, τονίζοντας ότι «ο νόμος στην πραγματικότητα τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και της αναπαραγωγής, ιδιαίτερα μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, μιας ακραίας μορφής εκμετάλλευσης ευάλωτων γυναικών. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν το νόμο, υπερασπίζονται το “δικαίωμα” των εύπορων ζευγαριών να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να αποκτούν παιδί με οποιονδήποτε τρόπο. Την ίδια στιγμή, νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν αν και πότε θα κάνουν οικογένεια».

«Νομίζω ότι σε αυτά τα ζητήματα μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάθε άνθρωπο που δεν δέχεται να κολλήσει “ένσημα” προοδευτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική» ανέφερε.

Ως προς το «αν τελικά θα λάμψει η αλήθεια για την τραγωδία-έγκλημα των Τεμπών», είπε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει επιδίωξη συγκάλυψης από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις τους μετά το έγκλημα των Τεμπών έχουν και άλλοι, όπως η δικαιοσύνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΟΣΕ, η ιδιωτική Hellenic Train κλπ. Συγκάλυψη, όσον αφορά τις δικές τους ευθύνες ως κόμματα που κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν τον σιδηρόδρομο, αλλά και τις ευθύνες της ΕΕ, επιχειρούν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό πολέμησαν και συκοφάντησαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να προτείνει τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής με το συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Ακόμη σημειώνει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ «φρόντισε εξαρχής να υπονομεύσει την Εξεταστική Επιτροπή, απέφυγε την διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης και της πυρκαγιάς και τώρα κλείνει την Εξεταστική άρον-άρον, παρά το γεγονός ότι έχει μεταβιβαστεί στη Βουλή και η δικογραφία».

«Είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Είναι, όμως, και πολλοί αυτοί που θέλουν: οι συγγενείς των θυμάτων και σύσσωμος ο ελληνικός λαός και η νεολαία. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είχαμε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς «πόσο εφικτό είναι να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα», αφού σημείωσε ότι «οι αιτίες των πολέμων βρίσκονται στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα», πρόσθεσε ότι «”εύφλεκτη ύλη” στον πόλεμο με την Ουκρανία είναι η αποστολή όπλων και στρατευμάτων, η ύπαρξη και γιγάντωση των αμερικάνικων βάσεων, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε γιγαντιαίο «φλογοβόλο» για την περιοχή και «μαγνήτη» αντιποίνων. Ανάλογο “λάδι στη φωτιά” της δολοφονίας του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ είναι η πολιτικο-στρατιωτική στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, όπως η ελληνική κυβέρνηση, σε αυτό το έγκλημα, π.χ. με την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα».

«Αντίθετα, αυτά που παλεύει το ΚΚΕ, όπως να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις, να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ και να εφαρμοστεί η απόφαση της ελληνικής βουλής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, να επιστρέψουν στη χώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κ.ά. είναι στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των πολέμων» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και καταλήγει στη συνέντευξή του:

«Επιπλέον, εμείς πιστεύουμε πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να «ξεριζώσουν» το «ζιζάνιο», που οδηγεί στις πολεμικές αιματοχυσίες, κι αυτό δεν είναι άλλο από το ακόρεστο καπιταλιστικό κέρδος για πρώτες ύλες, τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button