ΑθλητικάΕνημέρωση

«Πολύ άγρια διάθεση των αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ» – Galaksias Portal News

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στο θέμα με τα επεισόδια στο Μπριζ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας και το διάβημα προς την Πρεσβεία του Βελγίου.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταγγείλει και στην UEFA τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου για μίσος και βία εναντίον των οπαδών του και ο Βρούτσης έκανε λόγο για “πού άγρα διάθεση των αρχών”, με βάση τα βίντεο που είδε και ο ίδιος από το Μπριζ. Μιλώντας σε εκπομπή του Action 24, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού απάντησε παράλληλα και για τα έργα σε Καυταντζόγλειο και ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Βρούτση

«Με δύο ανθρώπους συνομίλησα σήμερα το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.Γκαγκάτση και τον βουλευτή της ΝΔ, κ.Σιμόπουλο. Πέρα από αυτά που είδα κι εγώ στα βίντεο και την επιστολή που ο ΠΑΟΚ έστειλε ως κοινοποίηση, καθότι πρώτα πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών, κι εγώ εντυπωσιάστηκα με την αγριότητα και την πολύ άγρια διάθεση των αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν παρών, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο να μην υιοθετήσω αυτή την επιστολή του ΠΑΟΚ, που μιλάει για μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έκαναν ολόκληρο ταξίδι, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο. 

Αμέσως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε μέσω του κ.Γεραπετρίτη. Υπάρχει ήδη διάβημα προς την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρέσβη εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάνουμε. Συστήνω ψυχραιμία, δεν χρειάζεται εμείς να επιδείξουμε την ίδια συμπεριφορά».

Για τα έργα στο Καυτανζόγλειο: «Προτεραιότητά μας αποτελεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το δικό της εμβληματικό ΟΑΚΑ, που για μας έχει μπει η λέξη “Καυτανζόγλειο”. Και γι’ αυτό άλλωστε η επιχορήγηση που δώσαμε, είναι 150% στον προϋπολογισμό της, χρήματα που δεν είχε δει ποτέ το Καυτανζόγλειο, ώστε με ταχύτατες διαδικασίες, μέχρι το τέλος του χρόνου να καταστεί ένα σύγχρονο γήπεδο, που με τους πόρους οι οποίοι θα έρχονται κάθε χρόνο, θα είναι ισάξιο των προσδοκιών που αξίζουν στη Βόρεια Ελλάδα». 

Για το ΟΑΚΑ: «Σε ό,τι αφορά το ΟΑΚΑ, στο οποίο παρεμβαίνουμε συνεχώς με διάφορα έργα, σήμερα είμαστε στη φάση της στατικής επάρκειας και μένουν λίγα πράγματα ακόμα που μας χωρίζουν από τη λειτουργία του. Δηλαδή η πυρασφάλεια που δεν είχε ποτέ, η οποία για μένα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, μαζί με την στατική επάρκεια, από τότε που έγινα υπουργός, για κάθε αθλητική εγκατάσταση της χώρας. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Και το γήπεδο του ΟΑΚΑ, το στάδιο, θα είναι και πάλι λειτουργικό». 

To άρθρο Γιάννης Βρούτσης: «Πολύ άγρια διάθεση των αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button