Υγεία & Διατροφή

«Πέταξε» για Γλασκώβη η αποστολή της εθνικής – Galaksias Portal News

Αναχώρησε σε δύο γκρουπ και με διαφορά μιας ώρας, η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου, προκειμένου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού που θα διεξαχθεί το διάστημα 1-3 Μαρτίου στη Γλασκώβη. Την αποστολή συγκροτούν εννέα αθλητές και αθλήτριες που θα βρεθούν μέχρι και τη Δευτέρα στην πόλη της Σκωτίας, για να «κυνηγήσουν» καλές επιδόσεις και διακρίσεις. Τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, με τον Μίλτο Τεντόγλου μάλιστα να δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2022.

«Είμαι αρκετά σίγουρος και δυνατός για τον εαυτό μου. Ξέρω πως είναι αυτές οι διοργανώνεις και τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω ακόμη και το ατομικό μου ρεκόρ. Με προβληματίζει λίγο ο πρωινός αγώνας, θα είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση αν ο αγώνας ήταν απόγευμα. Και πέρυσι που ο αγώνας ήταν πρωί δεν έκανα όσο καλό αγώνα θα ήθελα. Σε κάθε μου εμφάνιση προσπαθώ να ξεκινάω με ένα καλό άλμα και να απαντάω στο τέλος αν χρειαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους στο Τόκιο, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο… αειθαλής Δημήτρης Τσιάμης επισήμανε ότι «δεν είχα προετοιμαστεί ιδιαίτερα για τον κλειστό και η αλήθεια είναι πως η πρόκριση δεν είναι κάτι που περίμενα. Ελπίζω να καταφέρω στη Γλασκόβη να βγάλω το άλμα που ήθελα και δεν έκανα στους αγώνες που προηγήθηκαν και να βρεθώ στην οκτάδα», ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με έξι συμμετοχές σε Παγκόσμιο κλειστού, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την έκτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο, που είναι και οι περισσότερες από Έλληνα αθλητή στη διοργάνωση. Είναι και αυτό ένα σπουδαίο ρεκόρ για εμένα».

Από την πλευρά της η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είπε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η μικρότερη της αποστολής. Τα παιδιά με προσέχουν πάρα πολύ και αυτό μου αρέσει. Στόχος μου είναι ένα νέο ατομικό ρεκόρ και πρόκριση στα ημιτελικά», ενώ η Τατιάνα Γκούσιν, η οποία επίσης θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση, δήλωσε: «Ανυπομονώ γιατί είναι απευθείας τελικός, κάτι που ονειρευόμουν χρόνια. Θα αγωνιστώ με σπουδαίες αθλήτριες που θαυμάζω και έχω συναντήσει και πάλι στο παρελθόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμμανουήλ Καραλής θα ταξιδέψει την Πέμπτη (29/2) για τη Γλασκώβη, όπου η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (26/2), ύστερα από ταξίδι που κράτησε περίπου 30 ώρες. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα της «χρυσής» Ολυμπιονίκη του επί κοντώ στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το γεγονός ότι δεν έφτασαν ποτέ στον τελικό προορισμό οι βαλίτσες και τα κοντάρια της. Έτσι, η 34χρονη πρωταθλήτρια αναμένει ενημέρωση για το πότε θα παραλάβει τα πράγματα της, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της για τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button