ΕνημέρωσηΟικονομία

Στην «τσιμπίδα» των αρχών οι ανασφάλιστοι οδηγοί – Galaksias Portal News

Μέσα από πιο τακτικούς ελέγχους και αυτοματοποιημένο σύστημα διασταυρώσεων των βάσεων δεδομένων για τις ασφαλίσεις οχημάτων θα εντοπίζονται οι οδηγοί που δεν έχουν κάνει ή δεν έχουν ανανεώσει έγκαιρα την ασφάλιση αστικής ευθύνης του οχήματος τους.

Μέσα στους επόμενους μήνες, πριν το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει και σχετική διάταξη που θα αφορά τους ελέγχους για τους οδηγούς χωρίς ασφάλιση και θα προβλέπει και τον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Στην ουσία όταν σε έλεγχο διαπιστωθεί ότι το όχημα δεν έχει ασφαλιστήριο θα βεβαιώνεται στο ΑΦΜ του πολίτη το πρόστιμο και έτσι δεν θα μπορεί να παραγράφεται.

Τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση αστικής ευθύνης που είναι υποχρεωτική από το νόμο υπολογίζονται γύρω στις 500.000 και το ζήτημα των ελέγχων έχει αποτελέσει αίτημα της ασφαλιστικής αγοράς εδώ και πολλά χρόνια.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης οχήματος στην ουσία αποζημιώνει για υλικές ζημιές, βλάβες ή ακόμα και θάνατο όσους ο οδηγός με υπαιτιότητά του ζημιώσει και καλύπτει μέχρι 1,3 εκατ. ευρώ ανά θύμα. Οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών διασφαλίζουν εν προκειμένω ότι άνθρωποι που μπορεί να χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα ή να μην μπορούν να εργαστούν θα μπορέσουν να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Βίκυ Γερασίμου (Αρχισυντάκτρια του insurancedaily.com, Διευθύντρια Εκδόσεων Morax Media s.a.)

To άρθρο Στην «τσιμπίδα» των αρχών οι ανασφάλιστοι οδηγοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button