ΕνημέρωσηΟικονομία

Διευρύνονται οι λειτουργικότητες της πλατφόρμας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ για τα έξοδα από το myDATA – Galaksias Portal News

Διευρυμένες, από 1.3.2024, είναι οι λειτουργικότητες της πλατφόρμας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, για τη διευκόλυνση εφαρμογής του κανόνα των ανεκτών αποκλίσεων, κατά τη δήλωση εξόδων που υπερβαίνουν κατά 30% τα έξοδα που έχουν διαβιβασθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Ειδικότερα, εφεξής η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ παρακολουθεί το σύνολο των εξόδων που δηλώνονται προοδευτικά σε όλο το φορολογικό έτος και συγκρίνει το άθροισμα αυτών με το άθροισμα των εξόδων της επιχείρησης που έχουν καταχωρηθεί για το ίδιο χρονικό διάστημα στην πλατφόρμα myDATA.

Χάρη στη νέα αυτή λειτουργικότητα, οι επιχειρήσεις μπορούν να καταχωρούν σε δήλωση ΦΠΑ μεταγενέστερης περιόδου (μήνα ή τριμήνου), τυχόν έξοδα που εκδόθηκαν και εμφανίζονται γι’ αυτές στην πλατφόρμα myDATA σε προηγούμενη περιόδο της ίδιας χρήσης, αλλά δεν τα συμπεριέλαβαν στη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου αυτής. Πχ. παραστατικό εξόδου που εκδόθηκε και καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα myDATA τον Φεβρουάριο 2024, αλλά δεν το συμπεριέλαβε η επιχείρηση στα έξοδα της δήλωσης ΦΠΑ για τον μήνα Φεβρουάριο, μπορεί να το συμπεριλάβει σε επόμενη δήλωση ΦΠΑ, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ με οδηγίες και παραδείγματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Διευρύνονται οι λειτουργικότητες της πλατφόρμας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ για τα έξοδα από το myDATA δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button