Τρόπος Ζωής

Υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια ο Ολυμπιακός – Galaksias Portal News

Η «μάχη» για παρουσία στην πρώτη εξάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου στη Euroleague, γιατί όχι και στην πρώτη τετράδα, συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αυτήν την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολη αποστολή εν συγκρίσει με τους «πράσινους». H ομάδα του Πειραιά υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ την Πέμπτη (7/3, 22:00, Novasports Prime) με στόχο να την «πιάσει» στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, Βιλερμπάν, στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή (8/3, 21:15).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, ο Ολυμπιακός θα ψάξει την 5η στη Euroleague, απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 28η αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε τελευταία φορά στη διοργάνωση στις 25 Ιανουαρίου, στην έδρα της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης (90-85), για την 23η αγωνιστική. Έκτοτε ακολούθησαν θετικά αποτελέσματα με Άλμπα Βερολίνου εντός, Μπάγερν Μονάχου εκτός, Βαλένθια εκτός και Ζαλγκίρις Κάουνας εκτός. Δηλαδή οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισαν τρεις νίκες μακριά από το ΣΕΦ στα τέσσερα ματς… και μάλιστα αντιμετωπίζοντας σημαντικές απουσίες, μία εκ των οποίων δεν είναι άλλη από αυτήν του Σέρβου σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η ομάδα του Πειραιά θέλει… γλυκιά εκδίκηση από τη Βίρτους, για την ήττα της στην Μπολόνια τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Τότε, ένας πρώην «ερυθρόλευκος» και ιδιαίτερα αγαπητός παίκτης για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Ντάνιελ Χάκετ, σημείωσε το νικητήριο καλάθι της Βίρτους, για το τελικό 69-67. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ιταλικής ομάδας επί του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1994-95. Οι Πειραιώτες δηλαδή μετρούσαν έξι νίκες σε ματς με τη Βίρτους.

Στο ΣΕΦ η Βίρτους θα μεταβεί έχοντας, μία περισσότερη νίκη από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 17-10 και ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Μονακό στην 3η θέση, την ώρα που η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 16-11 και ισοβαθμεί με τη Φενερμπαχτσέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Πειραιά αντιμετωπίζουν σαν… τελικό το ματς με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, στην προσπάθεια να βρίσκονται εντός της πρώτης εξάδας που δεν θα χρειαστεί να δώσει αγώνα πριν από τα πλέι οφ. Το δυσάρεστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως για μία ακόμη φορά θα στερηθεί των υπηρεσιών ιδιαίτερα σημαντικών παικτών στο ρόστερ. Ο Αμερικανός γκαρντ Τόμας Ουόκαπ υπέστη διάστρεμμα β΄ βαθμού στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (4/3) με το Περιστέρι και δεν θα είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί. Εκτός παραμένει και ο Λαρεντζάκης, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η επιστροφή του Ναζ Μήτρου Λονγκ. Ο μόνος που επιστρέφει, όσον αφορά στην περιφέρεια, είναι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος μπορεί μεν να είναι έτοιμος ιατρικά, δεν είναι όμως αγωνιστικά, καθώς την Τετάρτη (6/3) έκανε την πρώτη ομαδική προπόνηση. Στο «5» η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ συνεχίζει να «πληγώνει» τον Ολυμπιακό, αλλά η προσθήκη του Μόουζες Ράιτ, δίπλα στον Μουσταφά Φαλ, αποδείχτηκε «χρυσάφι».

Σε μία σύγκριση των δύο ομάδων, Ολυμπιακός και Βίρτους κινούνται σε ίδια επίπεδα στην παραγωγικότητα. Ο Ολυμπιακός σημειώνει 79,3 πόντους μέσο όρο και η Βίρτους 80,7. Περίπου πέντε περισσότερους πόντους δέχεται η ιταλική ομάδα μέσο όρο (80,9 έναντι 75,3 του Ολυμπιακού).

Στο ΣΕΦ θα ταξιδέψει ο Τορνίκε Σενγκέλια, από πλευράς Βίρτους, αν και είχε υποστεί διάστρεμμα στο ματς με τη Βαλένθια, για την 27η αγωνιστική με αποτέλεσμα να χάσει την αναμέτρηση που ακολούθησε με τη Σάσαρι για τη Serie A, στη Σαρδηνία. Ο ψηλός των Ιταλών συμμετέχει στις ομαδικές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί το οίδημα από τον αστράγαλό του. Σύμφωνα με τον Λούκα Μπάνκι, η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια ορίστηκαν οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 7 Μαρτίου

19:30 Novasports 6HD Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου

20:00 Novasports Start Μονακό – ΕρυθρόςΑστέρας

21:05 Novasports 2HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΖάλγκιριςΚάουνας

21:30 Novasports 5HD Βαλένθια – Μπαρτσελόνα

21:45 Novasports 4HD Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε

22:00 Novasports Prime Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια

Παρασκευή 8 Μαρτίου

21:15 Novasports Prime Παναθηναϊκός AKTOR – Βιλερμπάν

21:30 Novasports 5HD Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου

21:30 Novasports 4HD Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν

Η βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 22-5

Μπαρτσελόνα 18-9

Παναθηναϊκός 17-10

Μονακό 17-10

Βίρτους Μπολόνια 17-10

Ολυμπιακός 16-11

Φενερμπαχτσέ 16-11

Μπασκόνια 14-13

Μακάμπι Τελ Αβίβ 14-13

Βαλένθια 13-14

Παρτιζάν Βελιγραδίου 13-14

Μπάγερν Μονάχου 12-15

Αρμάνι Μιλάνο 11-16

Ζαλγκίρις Κάουνας 11-16

Αναντολού Εφές 11-16

Ερυθρός Αστέρας 10-17

Βιλερμπάν 6-21

Άλμπα Βερολίνου 5-22

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button