ΕνημέρωσηΟικονομία

Επτά συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων από την Τουρκία – Galaksias Portal News

Επτά μέλη σπείρας, που εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Πρόκειται για 5 Έλληνες και 2 μετανάστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με στόχο την παράνομη εισαγωγή στη χώρα λαθραίων γεωργικών φαρμάκων και την περαιτέρω διακίνησή τους, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το βράδυ του Σαββάτου (23/3) σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν ποσότητες λαθραίων φυτοφαρμάκων, από φορτηγό όχημα, που επέβαιναν οι 2 μετανάστες, σε δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, που βρίσκονταν οι 4 από τους Έλληνες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ο πέμπτος Έλληνας εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο να επιβαίνει σε ΙΧ, εποπτεύοντας τον χώρο και στη «θέα των αστυνομικών» ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει, ωστόσο λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που έγινε στο φορτηγό όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 680 συσκευασίες και
  • 318 δοχεία λαθραίων φυτοφαρμάκων

Ενώ στα δύο ΙΧ οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 98 συσκευασίες με λαθραία φυτοφάρμακα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 778 κιλά και 306 λίτρα λαθραίων φυτοφαρμάκων, τα οποία δεν έφεραν, όπως απαιτείται, ετικέτα με ελληνική επιγραφή και οδηγίες χρήσης, ούτε αριθμό έγκρισης του προϊόντος και άδεια διάθεσης στην αγορά, ενώ δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button