ΑθλητικάΕνημέρωση

Στη Βόρεια Κορέα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας – Galaksias Portal News

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μερικές εβδομάδες αφού η Σεούλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα πως έστειλε χιλιάδες κιβώτια με πυρομαχικά στη Μόσχα για να υποστηρίξει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας SVR Σεργκέι Ναρίσκιν είχε συνομιλίες με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Κρατικής Ασφαλείας Ρι Τσανγκ Ντάε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, από τη Δευτέρα έως χθες Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας για «την αντιμετώπιση της κατασκοπείας και των ολοένα πιο πολυάριθμων συνωμοσιών που απεργάζονται εχθρικές δυνάμεις», πρόσθεσε το KCNA.

Τα μέρη «κατέληξαν σε πλήρη συναίνεση για τα εκκρεμή ζητήματα κατά τις δύο συναντήσεις τους, που διεξήχθησαν σε συντροφική και φιλική ατμόσφαιρα», κατά την ίδια πηγή.

Ρωσία και Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζουν αμφότερες διεθνείς κυρώσεις — η Μόσχα εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, η Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων που έχει διεξαγάγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν συνομιλίες στη ρωσική Άπω Ανατολή, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δεύτερος διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις με τη Μόσχα αποτελούν «προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα» για την Πιονγκγιάνγκ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατόπιν κατήγγειλε πως η Πιονγκγιάνγκ έχει αρχίσει να προμηθεύει τη Μόσχα με όπλα και πυρομαχικά.

Η Νότια Κορέα από την πλευρά της υποστήριξε τον Μάρτιο πως η Βόρεια Κορέα έστειλε περίπου 7.000 κιβώτια με πυρομαχικά στη Ρωσία προς χρήση στην Ουκρανία αφότου άρχισαν οι προμήθειες, κατ’ αυτήν τον Ιούλιο.

Σε αντάλλαγμα, η Πιονγκγιάνγκ θέλει ρωσική στρατιωτική βοήθεια και τεχνογνωσία, ειδικά ως προς τους δορυφόρους και για τον εκσυγχρονισμό μεγάλου μέρους του στρατιωτικού εξοπλισμού της που ανάγεται στη σοβιετική εποχή, κατά την Ουάσινγκτον.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button