ΕνημέρωσηΠολιτική

Εδώ και έναν χρόνο είχε εντοπιστεί μέλος του καρτέλ της Σιναλόα («Λος Τσαπίτος») στην Αθήνα

Μέλος του καρτέλ «Λος Τσαπίτος» είχε εντοπιστεί πέρσι τον Μάρτιο στην Αθήνα και είχε συλληφθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», γεγονός που προκαλεί ακόμα και σήμερα ανησυχία στις Αρχές.

Ο Μεξικανός, που πιάστηκε στο αεροδρόμιο, συνελήφθη όταν επέστρεφε από την Αυστρία στις 18 Μαρτίου του 2023, όπου είχε πάει για να βρει όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και στην Interpol, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, τα μέλη του καρτέλ αναζητούν βαρύ οπλισμό που έχει στη διάθεσή του μόνο ο στρατός της χώρας.

Ο καταζητούμενος που πιάστηκε στην Αθήνα είχε επικηρυχθεί με 1 εκ. δολάρια και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Αμερική.

Μεγάλη ανησυχία ωστόσο προκαλεί δημοσίευμα μεξικάνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο κι άλλα μέλη του μεξικανικού καρτέλ «Λος Τσαπίτος» έχουν δώσει το παρών στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το καρτέλ της Σιναλόα ανήκει στον διαβόητο «Ελ Τσάπο» Χοακίν Γκουσμάν, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του πλανήτη. Οι γιοι του, με τους «Λος Τσαπίτος», αναβίωσαν την αυτοκρατορία του πατέρα τους (που είναι φυλακή), εισάγοντας τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button