ΕνημέρωσηΠολιτική

Εξηγήσεις στην έρευνα για τους Σπαρτιάτες έδωσε στον Άρειο Πάγο ο Ηλίας Κασιδιάρης – «Δεν εξαπάτησα κανέναν»

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί μετά από δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του που προσομοιάζουν σε πρακτικές Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Στις εξηγήσεις του κατά πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε πως ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν μέσα από το κατάστημα κράτησης όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ, δόθηκαν εξηγήσεις και από τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων που δόθηκαν από τους υπόπτους, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση ή όχι.

Παράλληλα, εκκρεμούν και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για το ακροδεξιό μόρφωμα των Σπαρτιατών και ειδικότερα για τη νομιμότητα συμμετοχής του στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στη Βουλή, αλλά και κατά της νομιμότητας εκλογής βουλευτών του εν λόγω κόμματος. Στο Εκλογοδικείο έχουν κατατεθεί ενστάσεις κατά τις εισόδου του κόμματος στη Βουλή, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί.

Η απόφαση αναμένεται έως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

To άρθρο Εξηγήσεις στην έρευνα για τους Σπαρτιάτες έδωσε στον Άρειο Πάγο ο Ηλίας Κασιδιάρης – «Δεν εξαπάτησα κανέναν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button