ΕνημέρωσηΟικονομία

6 «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds – Galaksias Portal News

Έξι «ανάλγητες» παρεμβάσεις που έκαναν για τις τράπεζες και τα funds επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε βίντεο στο Tiktok για να απαντήσει στα σχόλια πολιτών που δηλώνουν ότι νοιάζεται μόνο για τις τράπεζες και τις χρηματοδοτήσεις και όχι για τον λαό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αρχίζει το βίντεο λέγοντας: «Εσείς -δηλαδή εγώ- δεν νοιάζεστε για πολίτες σαν και εμάς. Αγαπάτε μόνο τις τράπεζες και τα funds» και συνεχίζει αναφέροντας τις παρεμβάσεις που έκαναν για τις τράπεζες και τα funds.

«Για να δούμε, λοιπόν, τι κάναμε από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά:

  1. Βάλαμε στο παιχνίδι και μη τραπεζικά ιδρύματα για να δίνουν δάνεια. Για να υπάρχει ανταγωνισμός και να υπηρετούνται έτσι καλύτερα οι πολίτες.
  2. Εναλλακτικές δυνατότητες για τους αποταμιευτές, πέραν από τις τράπεζες: Κάναμε αφορολόγητη την απόκτηση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και δίνουμε επιτόκιο 3,5-4%.
  3. Για τα funds, δώσαμε τέλος στο καθεστώς της έλλειψης ενημέρωσης για τους δανειολήπτες. Υποχρεώθηκαν εδώ και μερικές μέρες, με νόμο, να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους.
  4. Επιταχύναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τον κάναμε υποχρεωτικό ουσιαστικά για τις τράπεζες, προς όφελος των ευάλωτων. Γι’ αυτό έχουμε τριπλάσιες αιτήσεις και πολύ περισσότερες διευθετήσεις.
  5. Στηρίζουμε το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και το κάνουμε υποχρεωτικό, ως δυνατότητα συναλλαγών φυσικά για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Είναι το αυτονόητο, το κάνουμε πράξη!
  6. Υψηλές χρεώσεις από τα POS για τους επαγγελματίες: Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μειωθούν δραστικά οι χρεώσεις για τις συναλλαγές μικρού ύψους. Θα δείτε τα αποτελέσματα!

Α! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια. Τους ξέρετε. Εμείς πάντως, όσα είπαμε πριν από τις εκλογές, αυτά κάνουμε και μετά τις εκλογές!», επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

To άρθρο Κ. Χατζηδάκης: 6 «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button