ΕνημέρωσηΟικονομία

Περιζήτητες οι πολυτελείς κατοικίες των ισχυρών παικτών του real estate – Galaksias Portal News

Έντονη είναι η στροφή τόσο των ΑΕΕΑΠ όσο και των ισχυρών developers στα πολυτελή οικιστικά ακίνητα, καθώς η ζήτηση συνεχώς των Ελλήνων και των ξένων αγοραστών βαίνει αυξανόμενη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα χαρτοφυλάκια των ισχυρών παικτών να «γεμίζουν» premium ακίνητα, τα οποία μπορούν να τους δώσουν αποφέρουν σημαντικές αποδόσεις και έσοδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Prodea, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει κάνει άνοιγμα στις κατοικίες, καθώς έχει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων στον συγκεκριμένα τομέα που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ έως τώρα, έχοντας κάνει την αρχή με πέντε οικιστικά project στην Αττική, τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούν τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η ΑΕΕΑΠ ωστόσο στρέφεται και στα πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι περιζήτητα ειδικά στα Νότια Προάστια, καθώς προχωρά στη δημιουργία premium οικιστικού συγκροτήματος πολυτελών σε έκταση που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με την επένδυση του Ελληνικού.

Το project θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο συνολικά 2,5 στρεμμάτων στην οδό Τρίτης 22 στο Ελληνικό. Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα όταν θα δημιουργηθεί θα αποτελείται από δύο κτίρια πολυτελών διαμερισμάτων, τα οποία στην συνέχει θα πωληθούν.

Η «φρενίτιδα» που υπάρχει για τις πολυτελείς κατοικίες των Νοτίων Προαστίων φαίνεται και από τις προπωλήσεις που έχουν ξεκινήσει και για τις 400 πολυτελείς κατοικίες που θα περιλαμβάνει το Project Voula των Hines και Henderson Park. Η εν λόγω επένδυση που μόλις προ ολίγων ημερών μπήκε στη φάση υλοποίησης, φαίνεται ότι έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον των αγοραστών, καθώς έχουν γίνει οι πρώτες προκρατήσεις κατοικιών, οι οποίες στην πλειονότητά τους μέχρι στιγμής έχουν γίνει από Έλληνες. Οι τιμές, μάλιστα, για τα εν λόγω πολυτελή διαμερίσματα κατά μέσο όρο φαίνεται ότι θα ξεκινούν από 7.500 ευρώ το τ.μ..

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προπωλήσεις νέων διαμερισμάτων από τη Lamda Development στο Ελληνικό και ειδικότερα στα «μέτωπα» των 50 μέτρων ύψους πύργων με τον κωδικό «Park Rise» και ευρύτερα στη νέα οικιστική «γειτονιά» της «Little Athens».

Όπως προκύπτει και από νέα εταιρική παρουσίαση της εισηγμένης, η Lamda Development έχει εξασφαλίσει προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσματα του Park Rise, που αναμένεται να κατασκευαστεί στο «εσωτερικό» του ακινήτου στο Ελληνικό και όχι στο παραλιακό μέτωπο, «βγάζοντας», παράλληλα, στην «βιτρίνα» τα νέα διαμερίσματα του project Little Athens.

Τόσο το Park Rise όσο και οι αναπτύξεις του Little Athens αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2026 και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού προσθήκης 1.200 κατοικιών στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού.O μέσος όρος πώλησης για τα οικιστικά ακίνητα στο Ελληνικό (Little Athens, Park Rise), σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Develοpment, διαμορφώθηκε στα 7.500 ευρώ ανά τ.μ.,

Σημαντικές αναπτύξεις πολυτελών κατοικιών σημειώνονται και στα Βόρεια Προάστια, τα οποία βρίσκονται πρώτα στην προτίμηση των Ελλήνων αγοραστών. Ένας από τους βασικούς παίκτες που επενδύουν στην εν λόγω περιοχή είναι η Hellenic Properties. H εταιρεία κατασκευάζει επτά πολυτελείς κατοικίες στο πέτρινο ιστορικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς στο Στροφύλι, στον αριθμό 18 της οδού Παναγή Τσαλδάρη.

Οι εν λόγω πολυτελείς κατοικίες αναμένεται να βγουν σύντομα προς πώληση από γνωστά μεσιτικά γραφεία, που απευθύνονται και σε διεθνές κοινό. Οι τιμές θα ξεκινούν από 8.500 με 9.000 ευρώ ανά τ.μ. και όσο πωλούνται θα έχουν ανοδική πορεία. Θα πωλούνται δηλαδή για 2 εκατ. ευρώ λόγω και των τετραγωνικών τους, τιμές ωστόσο που δεν αντικατοπτρίζουν τον μέσο όρο των τιμών στα Βόρεια Προάστια, καθώς αυτός κυμαίνεται στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Πολυτελές οικιστικό project μεικτής χρήσης στο Μετς ετοιμάζει και η Noval. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων και διαμερισμάτων που βρίσκεται επί της οδού Αρδηττού, το οποίο αποτελεί επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ κι αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2024. Τα εν λόγω διαμερίσματα θα δοθούν προς ενοικίαση κι όχι προς πώληση, λόγω του ότι βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο, που μπορεί μελλοντικά να φέρει υψηλότερα μισθώματα.

To άρθρο Περιζήτητες οι πολυτελείς κατοικίες των ισχυρών παικτών του real estate δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button