Υγεία & Διατροφή

Προφυλακίστηκαν οι εκβιαστές αστυνομικοί – Galaksias Portal News

Στην φυλακή οδηγούνται οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην Σαλαμίνα και κατηγορούνται για εκβιασμούς και προστασία. Έπειτα από την απολογία τους στον ανακριτή σήμερα αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εξ αυτών λειτουργούσε σαν «μπράβος» της νύχτας και ο άλλος σαν «εισπράκτορας», καθώς δεν βεβαίωνε οικοδομικές παραβάσεις.

To χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες όταν έγινε μια τηλεφωνική καταγγελία που έλεγε ότι «ένας αστυφύλακας 38 ετών απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ακόμα ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για επικείμενους ελέγχους από την Υπηρεσία του ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, εκβίαζε ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας του το 2021 200 ευρώ την εβδομάδα, ενώ την πρωτοχρονιά του 2023 ζήτησε να παίρνει 150 ευρώ γιατί όπως φέρεται χαρακτηριστικά να είπε «δυσκόλεψαν τα πράγματα».

Επίσης, ο ίδιος αστυνομικός κατηγορείται ότι ζήτησε 300 ευρώ από εργάτη σε οικοδομή για να μην βεβαιώσει παράβαση, χωρίς όμως το θύμα της εκβίασης να ενδώσει.

Ο δεύτερος αστυνομικός, υπαρχιφύλακας 43 ετών, «ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και οικίες όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με σύλληψη». Σε μια περίπτωση φέρεται να πήρε από εργολάβο 300 ευρώ που έκανε οικοδομικές εργασίες σε διώροφο κτίσμα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση κατηγορείται ότι πήρε από ιδιοκτήτρια κτίσματος 500 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο σε οικοδομικές εργασίες που γίνονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργανώθηκε επιχείρηση και τελικά οι δυο αστυνομικοί συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας αποδέχτηκε τα σε βάρος του καταγγελλόμενα. Μιλώντας στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είπε ότι «πριν έναν περίπου χρόνο μαζί με τον 38χρονο αστυφύλακα έπαιρναν από 100 έως 2.000 ευρώ, από ιδιοκτήτες καταστημάτων και οικοδόμους, προκειμένου να μην βεβαιώνουν παραβάσεις και να μην τους συλλαμβάνουν για αυτόφωρα αδικήματα. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2023 οι σχέσεις τους χάλασαν λόγω της… “μοιρασιάς” και έτσι δεν συνέχισαν τη δράση τους». Ο αστυφύλακας τήρησε αρνητική στάση, δηλώνοντας ότι θα απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε έρευνες που έγιναν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 32.240 ευρώ. Τα συγκεκριμένα χρήματα εντοπίστηκαν στην κατοχή του 38χρονου αστυφύλακα ο οποίος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη τους
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,
  • πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,
  • κυνηγετικό μαχαίρι και
  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button