Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις των Φοιτητικών Συλλόγων ΗΜΜΥ στις 9 & 11 Απριλίου – Galaksias.com

Το προηγούμενο διάστημα πήραν ζωή οι σχολές μας μέσα από μαζικές διαδικασίες και δώσαμε μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση κόντρα στο νομοσχέδιο που έφερνε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μέσα από όλες τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν η συζήτηση δεν σταματούσε στο νομοσχέδιο αλλά κατέληγε στο τι πανεπιστήμιο έχουμε σήμερα ανάγκη και στο πως ουσιαστικά θα καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε ανάγκη να μάθουμε την χρησιμότητα του αντικειμένου σπουδών μας ακόμα και τις δυνατότητες που μας δίνονται στο μέλλον από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μεγάλη. Μας απασχολεί η επαγγελματική προοπτική, τι δουλειά θα βρούμε, με τι όρους θα δουλεύουμε. Παράλληλα υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το πτυχίο που θα πάρουμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αν θα παρέχονται τα επαγγελματικά δικαιώματα σε όλα τα τμήματα κάτι που βάζει εμπόδια στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών.

 

Με αφορμή αυτά, λοιπόν και τις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στις γενικές συνελεύσεις αποφασίσαμε να πραγματοποιηθούν ορισμένες εκδηλώσεις – συζητήσεις. Στόχος τους είναι να λυθούν οι απορίες που μπορεί να έχουμε όλοι μας γύρω από αυτά τα θέματα. Οι Φοιτητικοί μας σύλλογοι πρέπει να δυναμώσουν κι’ άλλο για να καταφέρουμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα έτσι ώστε να σπουδάσουμε όπως ονειρευτήκαμε. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας μας έτσι ώστε να κατοχυρωθούν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στις σχολές που δεν υπάρχουν, τα Master κλπ.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις όπως επίσης και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να γίνουμε περισσότεροι από την επόμενη κιόλας μέρα που θα παλεύουμε για ένα καλύτερο, σύγχρονο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο.

Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Θέμα: Η τεχνολογία του 21ου αιώνα και η επαγγελματική προοπτική ένας αποφοίτου ΗΜΜΥ.

Τρίτη 9 Απριλίου στις 15:00 στο αμφιθέατρο των ΗΜΜΥ (αίθουσα ΑΠ1_8)

Θα μιλήσουν: Δήμος Τσούρος (μεταδιδακτορικός ερευνητής καθολικού Πανεπιστημίου Λέβεν Βελγίου)

Μωυσιάδης Σπύρος (προπτυχιακός φοιτητής και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου)

Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών

Θέμα: Έρευνα και μελέτη στο επάγγελμα του Χημικού Μηχανικού.

Πέμπτη 11 Απριλίου στις 17:00 στην αίθουσα ΒΠ3_9

Θα μιλήσουν: Ορφανίδης Χρήστος (Μεταπτυχιακός Φοιτητής)

Αργυρίου Αλέξανδρος (Προπτυχιακός φοιτητής και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου)

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button