Κόσμος

Ουκρανία: Πόλεμο «φθοράς» διεξάγει η Ρωσία – Στην Ευρώπη o Τζο Μπάιντεν

Σε στρατηγική «φθοράς», με συνέπειες δραματικές για τον άμαχο πληθυσμό, έχει στραφεί πλέον η Ρωσία στην Ουκρανία αδυνατώντας να επιτύχει τη γρήγορη επικράτηση που διαφαίνεται ότι υπολόγιζε. Ακριβώς έναν μήνα από την έναρξη του πολέμου, την αυγή της 24ης Φεβρουαρίου, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και G7 «συναντώνται» σε επίπεδο κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες προς περαιτέρω συντονισμό κινήσεων απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Στις παράλληλες Συνόδους Κορυφής επιδιώκεται η εδραίωση του ενιαίου μετώπου της Δύσης κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων και αυστηροποίηση όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, η περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο -εν μέσω ασκήσεων ισορροπίας προς αποφυγή ευθείας σύγκρουσης με τη Ρωσία-, η χάραξη πολιτικών για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης καθ’ οδόν προς την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και δράσεις προς αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής εξόδου που «ζει» μεταπολεμικά η Ευρώπη.

Στο πεδίο της ασφάλειας και της άμυνας, το ΝΑΤΟ αναμένεται να επικυρώσει κατά τη Σύνοδο Κορυφής την ενίσχυση της παρουσίας των δυνάμεών του στην ανατολική πτέρυγα με την ανάπτυξη νέων τεσσάρων μονάδων μάχης στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Η Συμμαχία θα αναπτύξει συνολικά οκτώ πολυεθνικές μονάδες μάχης, κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας, από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της «νέας πραγματικότητας ασφαλείας».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger